Minister Plasterk wil DigiD vervangen door een pasje

DigiD = Faal
Heb jij ook zo’n hekel aan dat vervloekte DigiD dat de overheid ons sinds 2005 door de strot aan het duwen is? Dan hebben we (potentieel) goed nieuws voor je! Minister Ronald Plasterk (PvdA) heeft bedacht om DigiD te vervangen door een eID-pas, een soort chipkaart. Daar heeft de overheid namelijk zulke goede ervaringen mee. Not.

Ondanks alle kritiek die er is op DigiD moet ik zeggen dat het bij mij altijd redelijk goed werkt, zolang ik mijn wachtwoord tenminste niet vergeten ben. Of een systeem met een pasje nou zoveel gebruiksvriendelijker is waag ik te betwijfelen.

Volgens de minister is het huidige systeem waarbij alleen een gebruiksnaam & wachtwoord (en soms een sms-code) nodig is niet veilig genoeg en daar heeft hij wel een punt. De grote vraag is natuurlijk of een pasje met chip dat probleem gaat oplossen.

Volgens een woordvoerder lijkt het systeem op dat van internetbankieren, waarvoor bij de meeste banken een pas en een apart kastje nodig zijn. Voor die ene keer per jaar dat je moet inloggen heb je straks dus een pasje + kastje nodig. Die zal je ongetwijfeld op het moment suprême nergens kunnen vinden.

In Duitsland en België is een dergelijke pas al in gebruik, maar in Nederland zullen we er nog wel een aantal jaar op moeten wachten. (via: nu.nl)

Nog geen reacties

  1. Echt waardeloos dat DigiD
    1e keer: mijn wachtwoord voldoet niet aan de eisen, ff ander wachtwoord verzinnen.
    2e keer: gebruikersnaam is al in gebruik, dus vergeet ik elke keer gebruikersnaam+wachtwoord omdat het wachtwoord aan tig eisen moet voldoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *