Minivariant van de LG G3 is nog steeds behoorlijk groot

Auteur: , 1 Reactie

Het is inmiddels een traditie. Telefoonbouwers lanceren een nieuw vlaggenschip en niet veel later komt daar een kleinere variant van op de markt. Uitgerust met dezelfde looks, maar met iets mindere hardware en voor een aantrekkelijkere prijs. LG is dit ook van plan met de G3.

Op een Chinese telefoonbeurs zijn de eerste foto’s van de kleinere variant van de LG G3 geschoten. Dit toestel, dat in China als G3 Beat door het leven gaat, heeft een 5-inch IPS-paneel. Daarmee is de G3 Beat net zo groot als de Samsung Galaxy S5 en de HTC One.

Het aantal pixels is wel drastisch verminderd. Waar de LG G3 een QHD-scherm met 2560 bij 1440 heeft, komt de G3 met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. De telefoon wordt aangedreven door een Snapdragon 400-processor op een kloksnelheid van 1,2GHz en ondersteund door 2 GB aan werkgeheugen. De accu heeft een capaciteit van 2540mAh en de camerasensor is 8 megapixel groot, een halvering van de LG G3. De opslagruimte bedraagt 16 GB.

Vergelijking: LG G3 Beat vs LG G3
 LG G3 Beat vs LG G3

De G3 Beat is qua looks trouw gebleven aan de reguliere G3, met een kunststof achterkant waarover een metalic look is gelegd en erg dunne schermranden. Of en wanneer de kleinere-maar-nog-steeds-grote G3 in Nederland wordt uitgebracht is nog niet bekend.1 reactie

16 gb werkgeheugen lijkt mij persoonlijk een beetje veel…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).