Mis jij wel eens Bitcoin investeringsadviezen?

bitcoin-investeringsadvies-jargon-vaktaal
De Bitcoin taal zit vol bijzondere uitdrukkingen.

Als je met de Bitcoin bezig bent kom je er niet onderuit om wat bijzondere woorden te gebruiken. Vaak gebruiken insiders die ook om elkaar tips en waarschuwingen over de Bitcoin te geven. Altijd handig om die termen te kennen. Voor je het weet mis je anders een investeringsadvies als je iets leest of hoort. Wij zetten vijf termen op een rij die kunnen verklappen of je juist wel of niet moet investeren.

1. Bull en bear
De opmerkingen ‘bull’, ‘bullish’, ‘bear’ en ‘bearish’ worden vaak gebruikt als je het Bitcoin-commentaar beluistert of leest. Zodra het woord ‘bull’ valt heeft men het over een stijgende markt. Bij een beer bedoelt men juist een dalende markt. De termen zijn overigens letterlijk van de dieren afgeleid. De beer zakt namelijk naar de grond als hij aanvalt en de stier richt zich juist op.

2. Hodl for Lambo
Als de koersen heel snel veranderen dan kan je wel eens aan een trader vragen of je moet vasthouden of verkopen. In paniek kan hij dan ‘hodl’ terugsturen in plaats van ‘hold’. Deze typefout is inmiddels vaktaal voor het feit dat je de Bitcoin absoluut moet houden. Als je nog wat twijfel ziet gebruik je ‘hodl for lambo’. Lambo staat namelijk voor de snelle jongens die graag een Lamborghini verdienen met hun handel in Bitcoin. Je moet de muntjes volgens iemand die dit roept dus vasthouden tot je een Lamborghini kunt kopen van de waarde. Dat lijkt nog even te gaan duren.

3. Bitcoin Pizza
Als men het heeft over een Bitcoin Pizza bedoelt men dat je veel te veel Bitcoin voor iets betaald hebt. Het laatste voorbeeld van Bitcoin Pizza is volgens veel handelaren dit huis, dat voor 475 BTC verkocht werd. Wanneer de waarde van de Bitcoin terugkomt op de € 20.000,- die het geweest is, is er veel te veel voor het huis betaald. De term is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een vroege gebruiker die 10.000 Bitcoin betaalde voor 2 pizza’s.

4. FOMO
FOMO is de ‘Fear of Missing Out’ oftewel de kans dat je als investeerder in Bitcoin of andere crytpomunten die juiste koersbewegingen mist. Hierdoor investeer je dus niet meer op basis van goede analyse of jouw eigen criteria, maar puur op basis van de bewegingen in de markt. Uiteindelijk blijkt dat FOMO een slechte raadgever is omdat je bij stijging van de koersen vaak te laat bent, terwijl je bij koersdalingen ook pas verkoopt als de koersen al teruglopen. Ook bij dalende koersen kan je dus beter jouw eigen strategie voorbereid hebben.

5. DYOR
Met deze opmerking bedoelt men dat je altijd jouw eigen onderzoek moet doen (DYOR=do your own research) en wordt vaak als verkorte disclaimer gebruikt. In Amerika gebruikt men dit vooral om aansprakelijkheid weg te houden. Wij zijn iets nuchterder en gaan er sowieso vanuit dat iedereen zijn eigen koers vaart als hij gaat beleggen. Met deze termen kan je wellicht in ieder geval beter inschatten hoe de experts over de markt denken.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *