Mobiel bankieren apps in top 3 populairste apps


Mobiel bankieren wordt steeds populairder.

De populariteit van mobiel bankieren groeit nog steeds fors. Vijf jaar na de introductie van de ING Mobiel Bankieren App is het aantal gebruikers gestegen naar 2,8 miljoen en groeit het aantal inlogmomenten naar meer dan 1 miljard per jaar. Daarnaast gebruiken we mobiel bankieren apps bijna net zo vaak als social media en weer apps.

Uit onderzoek blijkt dat mannen het vaakst mobiel bankieren; het is de meest gebruikte app op de smartphone.

Zo’n 69 procent van de gebruikers van de ING Mobiel Bankieren App zijn jongeren van 18 tot 24 jaar. Ouderen maakten het afgelopen jaar een inhaalslag en bankierden 47 procent meer met deze app. Wie denkt dat zo’n app niets is voor de ouderen komt dus bedrogen uit. Volgens ING is de oudste klant die mobiel bankiert 102 jaar.

Daarnaast blijkt dat mensen die mobiel bankieren financieel bewuster zijn. “Dat komt doordat ze hun saldo vaker kunnen checken en dus sneller kunnen zien of ze iets wel of niet kunnen kopen”, zegt Jeroen Losekoot, Manager Marketing Internet en Mobiel bij ING.

De afgelopen jaren is de ING Mobiel Bankieren App sterk vernieuwd. Je kunt nu bijvoorbeeld inloggen met je vingerafdruk of stem, saldo checken via de smartwatch en inzicht krijgen in toekomstige afschrijvingen. Je kunt zelfs een betaalverzoek sturen via WhatsApp, sms en e-mail. Verder kun je ook contactloos betalen met je smartphone via de ING app.

Eén reactie

  1. Ik heb nooit helemaal begrepen waarom niet alle banken het voorbeeld van ING volgen en met die rot kastjes blijven klooien. Bij de rabo kan je geloof ik tot 200 euro (per dag?) Zonder kastje overmaken maar ook dat haalt het niet bij het gemak van ING.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *