Een roadtrip plannen vanaf een smartphone doe je zo

Auteur: , 32 Reacties
Roadtrip

Eindelijk fatsoenlijk een roadtrip plannen vanaf je mobiele apparaat.

Weg met een papieren kaart en punaises prikken. Google maakt het nu ook voor iOS-gebruikers mogelijk om een route te organiseren met meerdere stops. De mogelijkheid was al een tijdje via de computer te gebruiken. Sinds juni dit jaar konden Androiders als eerste mobiele gebruikers aan de slag met de functie. De zoekgigant heeft de update nu ook op iOS uitgerold zodat een route met meerdere stops gecreëerd kan worden vanaf een iPhone of iPad. Handig voor als je spontane plannen bespreekt in de kroeg en er geen computer in de buurt is.

Een multi-stop route plannen vanaf een mobiel apparaat werkt simpel. Je plant een route zoals gebruikelijk, alleen via het instellingen menu van Maps druk je op ‘Tussenstop toevoegen’. Een voorbeeld van een compleet willekeurige trip check je hieronder. Google introduceerde de mogelijkheid om een route met meerdere stops te maken in 2013 op de desktop. Of naast Android en iOS ook andere mobiele besturingssystemen deze update krijgen is niet bekend.

roadtrip

Foto via Autojunk32 reacties

Ja, leuk, da’s redelijk wat ik zoek, maar kun je ook zelf de route bepalen tussen de tussenstops? Als je een leuke bergpas wilt pakken i.p.v. de snelweg? Of moet je dan nog twintig andere pietluttige bergdorpjes invoeren als tussenstops?
@Jochempie: Op de pc kun je de blauwe lijn (de route) in ieder geval naar wens verslepen, als je die richting een bergpas sleept springt de route vaak vanzelf om.
@stefanup: Dat klopt, maar als je ‘m vervolgens naar je telefoon verstuurt vergeet ‘ie die route..
@Jochempie: De weg invoeren. Stelviopas oid
@phaeton: Dat zal wellicht wel werken! Thanks voor de tip!
Vroeger was alles als eerste op ios, inmiddels is dat dus omgrdraait… Goeie zaak! (Heb zelf een Oneplus3)
@blo3to3t: Idd een goeie zaak, en terecht ook. Android heeft een véél groter marktaandeel.
@borrelnoot: jullie hebben door dat dit een app van Google is en Android ook?
@borrelnoot: meer maar niet beter.
@blo3to3t: Voor google maps, was alles op android altijd eerst, Google voorziet eerst zijn eigen klanten van android met updates en dan pas de apple menigte..
@BasRS: niet helemaal waar. Toen na iOS 6 Apple met haar eigen kaartenprogramma kwam, was Google Maps voor Apple een betere en nieuwere app dan die voor Android.
@dizono: Hoe zou dat toch komen? ;)

Anyway, thanks voor de info. Zou er zelf niet achter zijn gekomen, zeker met plotten van een leuk motor tochtje wel erg handig!
Er is maar één leukste manier om een roadtrip te maken. Dat is van tevoren een doel stellen, en vervolgens op de bonnefooi die kant op te trekken. Inclusief papieren kaart voor de leukste verdwaal weggetjes.

Zorg wel voor zeer gedetailleerde kaarten. Verkrijgbaar bij de lokale tourist info. Waar toch ook de leukste lokale bezienswaardigheden te vinden zijn als je een dagje ‘vrij’ neemt.
via Android app
@lekbak: dit staat over een jaar of wat inderdaad op de agenda! Met een roadtrip hoort de reis gewoon het doel te zijn:)
@lekbak: of je kijkt op je Google maps waar je ongeveer moet zijn, onthoudt enkele namen van dorpen of steden, eventueel kijk je even naar het uur en de zonnestand en dan RIJDEN….
Af en toe stop je op een mooie plek om even te checken waar je nu eigenlijk zit en stel je je route een beetje bij…

Zo doe ik dat als ik een toertje met de motor ga rijden…
@tjorque: aha jij hebt een sextant bij je in je tanktas?
Ik vond het altijd al onbegrijpelijk dat routeplanners deze optie al niet vanaf het begin hadden. (via, via rijden). Echt ongelofelijk wat een prutsers dat ze daar nu pas mee komen, had meteen als optie op alle routeplanners horen te zitten.
Mijn TomTom voor de motor heeft ook nog de optie “slingerwegen”, dan pakt ‘ie automatisch mooie kleine weggetjes. Werkt echt perfect en kun je dus de route tussen je bestemming nog optimaliseren voor rijplezier.
@trustmeiamanengineer: zo’n ding moet ik ook nog eens aanschaffen. Hoe zijn de montagemogelijkheden? Heb niet veel plek op mn S1000RR…
@racerx: Ik heb zo’n ram mount bol met een klem aan mijn stuur zitten. Zat er allemaal bij. Maar het stuur van een S1000RR zit waarschijnlijk iets voller dan bij mijn Aprila Pegaso allroad ;).
@trustmeiamanengineer: Damn, die optie wil ik voor m’n normale tomtom ook wel hebben.
@derx: Ik dacht laatst ergens gelezen te hebben dat de TomTom smartphone App de optie tegenwoordig ook heeft. Maar het is inderdaad vreemd dat het niet gewoon in alle apparaten zit.
@trustmeiamanengineer: dat klopt! Aantal maanden geleden met een clubje van 4 motoren binnendoor naar Vaals gereden. Via de ‘kronkelroute’ optie binnen de app. Werkt fantastisch!
Je kunt bij opties ook snelwegen en tolwegen vermijden aanvinken. Zowel bij maps en TomTom. Garantie voor prachtige verassende b-wegen en bijzondere plekken!
Handig! Vond het al vervelend dat het enkel op de computer kon
Handig, ik gebruikte het al op de pc.
Ik vind die weggetjes zelf wel, heb geen computer of kaart voor nodig..
@pinut187: Dat denk je, maar dat zul je dus nooit zeker weten.
Mooie van garmin is dat je routes kunt up loaden naar het device die ooit iemand anders al heeft gemaakt, en sommige mensen hebben er echt werk van gemaakt en echt de mooiste routes samengesteld.
@pinut187: ik heb lang geleden op de kaart gereden en het is echt onzin dat je geen kaart nodig hebt voor dezelfde toertochten. Dat je het niet nodig vind is een ander verhaal maar ik weet uit ervaring dat je echt veel mooiere tochten met GPS kunt plannen. Wel is het bijzonder lastig om basecamp van garmin onder de knie te krijgen.
Wij zijn gister vertrokken vanuit Nurnburgring en zitten nu in Monza met onze roadtrip. Vandaag de reis voortzetten naar Cannes.
@rickpeters: Gaaf veel plezier!!
Helemaal top dit, maar kunnen we niet met alle autoblog gekken een Tour door Europa doen. Onze eigen variatie op gumbal maar dan voor de normale auto gek.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).