Model worden? Maak een Instagram-account aan!

Instagram
Een Amerikaanse universiteit heeft een algoritme ontwikkeld die automatisch op zoek gaat naar een potentieel model aan de hand van zijn of haar uiterlijk. Is dit de toekomst?

Waar pakweg 20 jaar geleden de potentiĆ«le modellen vaak op straat werden ontdekt is Instagram natuurlijk een nieuwe hotspot. Veel meiden (en jongens natuurlijk), en heel veel selfies. Genoeg foto’s om door te pluizen voor casting bureau’s om het ideale model te vinden. Maar dit kost veel tijd en is vermoeiend. Zou het niet gewoon veel makkelijker zijn om je eisen door te geven aan een computer en dat een systeem de ideale match zoekt? Onderzoekers aan de Universiteit van Indiana in Bloomington, VS hebben een algoritme ontwikkeld die het werk van hen overneemt. De computer verzamelt allerlei informatie die belangrijk is in de modellenwereld, zoals de schoenmaat en de oogkleur van de persoon.

Het systeem scant het gezicht en het lichaam van een persoon en weet zo of de man of vrouw een potentieel succes gaat worden of niet. Het algoritme doet goed zijn werk: bij 80% van de gevallen had de computer het bij het goede eind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *