Modern Warfare-modus exclusief voor PS4, fans worden gek

Pijnlijk
Activision zit diep in de problemen.

De aanloop naar de release van Modern Warfare was grotendeels vlekkeloos, maar na een iets mindere tweede beta-periode moet uitgever Activision nu écht door het slijk vanwege een misselijkmakende deal met Sony. Een deel van de Spec Ops-mode van Modern Warfare zal namelijk een jaar (!) alleen op PlayStation 4 speelbaar zijn.

Activision gaat al langer in zee met PlayStation-maker Sony maar tot dusver waren de deals behoorlijk kleinschalig. Zo kregen PlayStation-gamers eerder toegang tot beta’s, een paar dagen eerder toegang tot de game zelf of eventueel wat exclusieve in-game items.

[gv data=”zu3wZ-_IKrM”][/gv]

Maar nu heeft Sony klaarblijkelijk zoveel geld geboden dat een deel van de Spec Ops-modus effectief niet voor Xbox en PC beschikbaar zal zijn. Niet heel gek dus, dat de community collectief gek wordt en Activision als opvolger van EA-games na de Battlefront II-controverse bestempelt.

Veel fans stellen dat het nog enigszins acceptabel is als PlayStation wat eerder toegang krijgt tot een beta of dat er andere kleine voordelen aan spelen op de PlayStation zijn, maar een jaar wachten op wat naar verluidt een groot deel van de Spec Ops-modus zal zijn, is werkelijk onvoorstelbaar.

Neem maar van mij aan dat dit verhaal nog een staartje gaat krijgen. EA-gate had immers ook een gigantische invloed op het bedrijf, de game-industrie de politiek en de uitgever kreeg er zelfs een Guiness Book World Record voor!. Het is dus niet vergezocht om te veronderstellen dat Activision deze actie nog gaat voelen.

Call of Duty: Modern Warfare – exclusief de Survival Spec Ops-modus – komt op 25 oktober uit voor Windows PC en Xbox One, met de volledige game inclusief Survival Spec Ops voor PlayStation 4 op dezelfde dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *