Moderne SSD’s kunnen data duizenden jaren opslaan

SSD-Onderzoek
Nieuwe tests tonen aan dat SSD’s in staat zijn om data duizenden jaren veilig en in goede kwaliteit te bewaren.

De website The Tech Report onderwierp zes verschillende Solid State Disks aan een zware proef, waarbij ze constant 10GB aan kleine en grote bestanden bleven schrijven en herschrijven. Een aantal van de drives hielden ermee op voordat ze de petabyte (1000 terabyte) hadden bereikt, wat nog steeds een stuk beter is dan verwacht. Twee SSD’s (die van Samsung en Kingston) hebben beiden echter meer dan twee petabytes geschreven zonder problemen, en ze gaan nog steeds onvermoeibaar door.

Een paar terabyte per jaar
Als we er vanuit gaan dat een gemiddelde gebruiker een paar terabyte per jaar op zijn of haar SSD zet, betekent dat dus dat je met een dergelijke schijf duizenden jaren vooruit kunt. Of het materiaal waar de SSD van gemaakt is het ook zo lang uithoudt is natuurlijk de vraag, maar de test geeft wel aan dat SSD’s een stuk betrouwbaarder zijn om je kostbare data vast te houden dan traditionele externe harde schijven.

Nog geen reacties

  1. Wat een onzin, fijne electronika, en zeker geheugenchips zoals gebruikt in een SSD geven na enkele jaren vaak al problemen. Ik heb oude USB sticks die om de haverklap corrupt raken omdat de chip niet lekker meer werkt. Deze usb sticks zijn een jaar of 10 oud. Het is net zo’n dom statement als zeggen dat een auto het duizend jaar uithoud als je er maar 10km per jaar mee rijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *