Modulaire Mac Pro, extern 6K display en meer (WWDC 2019)

Eindelijk
WWDC gaat behoorlijk wat hardware-nieuws opleveren naast het gebruikelijke software-spektakel.

In aanloop naar Apple’s Worldwide Developers Conference (WWDC), de aankomende developer-beurs waarop Apple weer allerlei luxe speeltjes zal onthullen, lekt er al wat uit over de betreffende informatie. Analist Ming-Chi Kuo stelt namelijk dat er een aantal hele interessante producten aan zitten te komen.

De tofste vind ik zonder meer een modulaire Mac Pro. Het probleem van Apple’s peperdure supercomputers in vergelijking met eigenlijk alle Windows-bakken is dat gebruikers zeer afhankelijk zijn van Apple’s eigen inrichting van die systemen, ook al heb je misschien iets meer of minder nodig dan dat. Een modulair systeem zou beter aansluiten bij de consument en daarmee minder bij de portemonnee van Apple.

Zo zouden consumenten straks een ‘brein’ kunnen kopen, een module waar waarschijnlijk het besturingssysteem, moederbord en de CPU in zitten. Vervolgens kunnen gebruikers moduler aanschaffen met bijvoorbeeld een grafische kaart (voor gaming) of extra geheugen. Hoewel insider begin 2018 nog zeiden dat het nieuwe design dit jaar ergens uit zou komen, lijkt het er eerder op dat we de moduMac pas in 2020 gaan zien.

Ook zou er gewerkt worden aan een standalone monitor met codenaam J290, aldus Bloomberg. Het scherm moet een stevige (doch aparte) resolutie van 6K krijgen en zal een afmeting van 31,6-inches hebben. Het mooiste van alles? Het scherm zou nog dit jaar uit moeten komen.

Verder zijn er nog een hoop ‘snippets’ aan informatie beschikbaar over het aankomende WWDC. Zo komt er misschien al wat vroege informatie over iOS 14 naar buiten (het besturingssysteem zal pas in 2020 uitkomen). MacOS 10.15 krijgt liefde, WatchOS 6 wordt opgevoerd en natuurlijk zullen alle nieuwe features voor iOS13 worden uitgelicht. Alsof dat alles nog niet genoeg is zou Apple zelfs werken aan een grotere MacBook Pro van 17-inch. Dat zou de grootste MacBook van het moment zijn.

Het Apple Worldwide Developers Conference zal op 3 juni aanstaande van start gaan en dat zullen we zien of het veelal software-gedreven evenement ook veel hardware-aankondigen zal bevatten.

Lees ook: Apple komt met iets nieuws voor de 2019 iPhones

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *