Moederbord 2018 MacBook Pro stuk? Al je gegevens kwijt

Auteur: , 7 Reacties
Moederbord 2018 MacBook Pro stuk? Al je gegevens kwijt

Ben je mooi klaar mee.

Het is algemeen bekend dat moderne MacBooks van Apple als een soort fort in elkaar worden gezet. Het geheugen uitbreiden is vaak niet mogelijk en er is kans dat je onderdelen sloopt wanneer de MacBook wordt opengemaakt.

Bij de nieuwe 2018 MacBook Pro is dat niet anders. Sterker nog, het is erger geworden. Voorheen kon data van Macbooks via de Customer Data Migration Tool door Apple-medewerkers nog achterhaald worden. Bijvoorbeeld als je Macbook stuk was en het apparaat ging niet meer aan. De Customer Data Migration Tool is echter niet compatibel met de nieuwe MacBook Pro.

Dit heeft tot het simpele gevolg dat de data niet meer gered kan worden mocht je MacBook Pro zijn overleden. Is je moederbord stuk, dan zijn je gegevens permanent verdwenen. Toch fijn om te weten, mocht je zeer belangrijke bestanden op de computer hebben staan. Zorg dus dat je een back up hebt, helemaal met de nieuwe MacBook Pro. (via Macrumors)7 reacties

Nou lekker dan.
Maar Apple zou dan wel simpelweg zeggen: Je gebruikt de storage verkeerd, je moet Icloud gebruikenkopenkopenkopen!
Whuuuut?
Er is helemaal NIKS meer PRO aan de Macbooks de afgelopen jaren.
Van performance fails, tot waardeloze keyboards, niks meer uitbreiden en dongle life zorgen ervoor dat de PRO benaming nergens meer op slaat.
als je ano 2018 geen back-up hebt van al je toestellen ben je een domme kloot , zelfde met paswoord , hoeveel mensen ik ken die gewoon geen paswoord op hun smartphone hebben
En de iFans blijven maar ontkennen of het zijn “maar een héééééél klein aantal consument”.

https://www.nu.nl/gadgets/5378687/vroege-kopers-nieuwe-macbooks-last-van-meerdere-problemen.html
het gaat en niet om of je Apple fan bent of niet , zonder back-up of paswoord vraag je om problemen
Je harde schijf kan ook crashen , toestel kan gestolen worden of noem maar op , indien je dan geen back-up hebt ben je de pineut ! dat de nieuwe Macbook pro geen top produkt is is wel duidelijk maar dat staat los van dit feit !
Tjeez… heb je een mac maak je geen gebruik van Time Machine.

Ik zou eerder zorgen maken dat men bij mijn data kan. Uiteraard heb ik encryptie aan staan. Misschien dat Apple daar om heen kan werken bij een reparatie maar een ASP kan dat niet. Die gaan vragen om je wachtwoord.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).