Bill Gates moet Microsoft komen redden?

Jonge Bill Gates
Dat het momenteel niet echt lekker gaat met Microsoft had je waarschijnlijk al in de gaten. Windows 8 krijgt de nodige kritiek te verwerken en hun pogingen op het gebied van telefoons en tablets lijken ook nog niet echt aan te slaan. Is het tijd dat good ol’ Bill Gates terugkeert? Het gerucht doet in elk geval de ronde.

In 2000 stopte Bill als CEO van Microsoft, maar daarna bleef hij nog wel fulltime actief tot 27 juni 2008. Sindsdien is hij alleen nog maar een non-executive chairman. Mocht Gates al terugkeren dan zal dat waarschijnlijk niet in de rol zijn van CEO, maar meer strategisch en achter de schermen.

Het feit dat de huidige CEO van Microsoft, Steve Balmer, onlangs de hele interne structuur van Microsoft heeft aangepast zou volgens sommige mensen ook een aanwijzing kunnen zijn.

Dat er iets moet gebeuren bij het bedrijf uit Redmond is inmiddels wel duidelijk. Vooral Google begint steeds meer een bedreiging te worden met zaken als Google Docs en Chrome OS.

Voor het geld zal Bill het in elk geval niet hoeven te doen. Zeker niet omdat hij sinds kort weer de rijkste man ter wereld is. (via: ibtimes.com)

Nog geen reacties

    • @Laue: dus? Heb je ook de reactie op de beurs gezien naar aanleiding van die cijfers? De koers kelderde direct. Daarnaast is het niet zo dat Microsoft momenteel geen winst meer zou maken, maar er zijn wel wat zaken die een probleem kunnen worden.

      Zoals de trage adoptie van Windows 8, het floppen van de Surface RT ($900 miljoen afgeschreven) en het feit dat steeds meer bedrijven en consumenten overstappen op zaken als Google Apps. Het is ook niet voor niks dat Balmer een grote reorganisatie aankondigt. Dat doet hij niet omdat het zo geweldig gaat bij Microsoft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *