Moet Facebook dan eindelijk inbinden?

whatsapp facebook privacy
Microsoft, Apple en Google hebben allemaal al gevoel er soms niet valt te spotten met de Europa. Nu is het de beurt aan Facebook.

Het bedrijf van Mark Zuckerberg is in het Verenigd Koninkrijk voorlopig gestopt met het delen van informatie van Whatsapp-gebruikers.

Dat meldt de Britse privacywaakhond ICO op hun website. ICO heeft Facebook vriendelijk doch dringend verzocht gebruikers van Whatsapp beter uit te leggen hoe Facebook hun informatie wil en gaat gebruiken.

Ook heeft ICO er op aangedrongen dat consumenten ook later nog kunnen besluiten dat Whatsapp hun data niet langer mag delen. Hoewel Facebook zo ver nog niet gaat, heeft de gigant wel besloten de data niet langer te delen. Niet heel gek, want de ICO dreigde met serieuze juridisch maatregelen.
Eerder haalde de Duitse privacy-waakhond al heel fel uit naar Whatsapp. “Bij de overname van Whatsapp door Facebook hebben beide bedrijven nadrukkelijk verklaard geen data uit te gaan wisselen. Dat Facebook en Whatsapp dat nu wel willen doen is niet alleen misleidend maar ook in strijd met de Duitse wet.”

Ps: Kun jij al videobellen met Whatsapp? En heb je al een foto bewerkt met Whatsapp?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *