Moet GoPro de verkoop van de Hero 4 Session staken?

Auteur: , 1 Reactie
Polaroid Cube VS GoPro

Het bedrijf achter Polaroid’s Cube-camera sleept GoPro voor de rechter voor het maken van een kubusvormige camera.

Volgens de The Wall Street Journal staat er in de aanklacht dat GoPro’s Hero 4 Session inbreuk maakt op het patent van de Polaroid Cube. Natuurlijk hebben beide camera’s de vorm van een kubus, maar het patent waar Polaroid naar verwijst is verder nogal vaag.

Er wordt in het patent namelijk gesproken over een kubus-achtige actiecamera, zoals is beschreven in de zeven bijgevoegde illustraties. Inmiddels is de Polaroid Cube alweer bijna twee jaar uit, terwijl de Hero 4 Session pas afgelopen juli op de markt is gekomen. Toch is het niet Polaroid dat achter de rechtszaak zit. Fabrikant C&A Marketing zit achter het design van de camera en zij zijn dus ook degene die ervoor willen zorgen dat de Hero 4 Session uit de verkoop wordt gehaald.

GoPro laat weten dat ze in hun eigen patent kunnen aantonen dat ze al bezig waren met actiecamera in de vorm van een kubus voordat de Polaroid Cube op de markt kwam. Of de rechtszaak er dus komt valt nog te bezien.1 reactie

Lijkt mij sterk dat dit ergens heen gaat, ik kan mij dit nog herinneren:
http://www.togtech.com/flash%C2%B3-concept-digitizes-a-retro-black-box-film-camera/

Dat was er toch echt eerder dan dat onding van polaroid, ik kan mij overigens niet voorstellen dat er niet nog eerder vierkante camera’s zijn uitgebracht. Als we kijken naar fotocamera’s dan is Hasselblad de baas van de vierkante camera’s.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).