Moet Samsung $930 miljoen aan Apple betalen? Rechtbank doet uitspraak

Auteur: , 3 Reacties
Apple Samsung Court

Vandaag deed de rechtbank uitspraak in hoger beroep...

In 2011 begon Apple een rechtszaak tegen zijn voornaamste concurrent wegens het schenden van patenten. Die zaak werd het volgende jaar door Apple gewonnen en Samsung werd veroordeeld tot het betalen van 1,05 miljard dollar aan schadevergoeding. In 2013 werd dit bedrag door een andere rechter met 450,5 miljoen dollar verminderd. In november van datzelfde jaar wees een jury weer 290,5 miljoen extra toe. Behoorlijk wat juridisch getouwtrek dus, maar het gaat dan ook niet om peanuts. Het totale bedrag kwam neer op ongeveer $930 miljoen, door Samsung te betalen aan Apple.

Maar nu lijkt Samsung toch weer een meevaller te krijgen. Het Zuid-Koreaanse bedrijf ging in beroep, en het vonnis is nu nietig verklaard. Het oordeel dat ontwerp-patenten geschonden zijn werd in stand gehouden, maar de overtredingen omtrent ‘trade dress’, de manier waarop een product is verpakt of wordt gepresenteerd, zijn geschrapt. En die overtredingen waren goed voor $382 miljoen van de schadevergoeding. Volgens het Amerikaanse rechtssysteem moet een lagere rechtbank nu beoordelen of dit bedrag wordt toegewezen. Dit lijkt onwaarschijnlijk.

Het totale bedrag dat Samsung moet betalen aan Apple gaat vermoedelijk uitkomen op $548 miljoen.3 reacties

Pffff…. da’s water naar de oceaan dragen…..
Bedrijven opkopen en vervolgens de patenten-inventaris tegen de concurrentie inzetten. Gaat hen ook alleen maar om geld..
-Fixed-

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).