Moet Samsung deze klaptelefoon hier op de markt brengen?

Moet Samsung deze klaptelefoon hier op de markt brengen?
De klaptelefoon is hier in het westen al uitgestorven en vrijwel compleet uit het straatbeeld verdwenen. Maar in China is de vraag naar dit oldschool model onveranderd groot. En Samsung speelt graag op die vraag in.

Klaptelefoon, clamshell, flipphone: hoe je hem ook wil noemen, de scharnierconstructie in deze modellen had altijd iets gaaf. Geen mobieltje dat je zo vét kon opnemen als de klaptelefoon. Om over het resoluut ophangen door hem dicht te klappen nog maar te zwijgen. Iets dat ons volledig is ontnomen sinds de touchscreeninvasie (dixit Seinfeld).

Voor de klaptelefoonliefhebbers in China, waar ze nog gretig worden verkocht, heeft Samsung deze week de SM-G9098 uitgebracht. Aan de binnen- en buitenzijde heeft ‘ie twee 3,7 inch AMOLED-schermen, met een resolutie van 480 bij 800 pixels. De camera aan de achterkant – dus in het bovenste flipgedeelte – heeft een resolutie van 13 megapixel. De selfiecam is 2 megapixel groot.

De SM-G9098 heeft een niet nader gespecificeerde quad-core processor, draaiend op een kloksnelheid van 2,3GHz en ondersteund door 2GB aan werkgeheugen. Hoeveel opslaggeheugen er in de 179 gram wegende unit zit is niet bekend gemaakt, maar middels een micro SD-kaart is dit uit te breiden naar 64 GB.

Samsung heeft geen prijs bekend gemaakt, en is niet van plan om de telefoon – die op Android draait – naar Europa te halen. Maar mocht ‘ie op veler verzoek toch hier in de schappen worden gelegd: hoeveel zou je er voor over hebben? En lijkt het je überhaupt wat, een clamshell met 3,7 inch scherm, fysieke toetsen en Android?

[lg_folder folder=”Samsung/SM-G9098/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

  1. Aan de binnen en buitenkant heeft hij 2 3,7 inch amoled schermen? Dus in totaal 4 haha?
    Moet zijn: heeft aan binnen en buitenkant amoled scherm of heeft 2 amoled schermen, aan de binnen en buitenkant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *