Mogelijk celstraf voor plaatsen Deadpool op sociale media

Auteur: , 2 Reacties
Deadpool

Niet zo slim.

Pas op wat je op internet zet. Zeker in landen waar je internetgedrag serieuze gevolgen kan hebben in de echte wereld. In de Verenigde Staten heeft een aanklager een celstraf geƫist tegen een man die een film op sociale media deelde.

Het gaat om de film Deadpool. De man had de titel in handen gekregen via een deelsite en de complete film op Facebook gezet. De post kon publiekelijk bekeken worden en binnen enkele dagen had de video meer dan zes miljoen views. Dit trok ook de aandacht van auteursrechtelijke instanties.

De 22-jarige man deelde de film in 2016, toen Deadpool nog maar net was te zien in de bioscoop. We zijn inmiddels twee jaar later en de rechtszaak gaat beginnen. De man uit Californiƫ hangt een mogelijke celstraf boven het hoofd. In een eerdere overeenkomst met het Amerikaanse Openbaar Ministerie (OM) gaf hij toe de film online gedeeld te hebben. Met zijn bekentenis kon de 22-jarige rekenen op strafvermindering.

De autoriteiten eist een celstraf van zes maanden tegen de man. Zijn online gedrag zou meespelen in de eis. Zo had de man een speciale Facebook groep opgericht en gebruikers aangemoedigd om illegale films te posten in deze groep. Het is aan de rechter om mee te gaan in de eis of niet. Mocht de uploader achter de tralies verdwijnen, dan heeft hij hopelijk een wijze les geleerd voor in de toekomst. (via Torrentfreak)2 reacties

Had gewoon een Google Drive of dergelijke link gedeeld…
Laten we voorop stellen dat het gewoon dom is van deze man op dit te doen.
Maar uiteindelijk is het niet veel anders dan protesteren en een bord ophouden with wat slechte tekst (in het oorspronkelijke artikel wordt duidelijk dat dit een type is van : Fuck you people in plaats van ‘ik denk dat veel mensen graag Deadpool willen zien’.

Echter: deze man in een cel gooien zal beteken dat zijn normale Amerikaanse leven over is.
Hij heeft niemand pijn gedaan en hij niemand heeft hier blijvende schade van overgehouden.

Ik zou meer vragen stellen aan Facebook.
Iemand die een video upload van 2 uur (en dus 700, 1400, 2100 MBs; afhankelijk van de kwaliteit).
EN deze gaat viral;
Bellen moeten gaan rinkelen in uren, niet in dagen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).