Mobiele oplader laadt je gadgets op met windenergie

Moniele oplader laadt je gadgets op met windenergie
Mobiele opladers die gebruik maken van zonne-energie, daar struikel je tegenwoordig over. Windenergie heeft de slag naar een mobiele oplossing echter nog niet kunnen maken. Tot nu.

Twee ingenieurs uit Minnesota hebben de Trinity gepresenteerd. Een draagbare windmolen die bestaat uit een cilinder van 30 cm en een uitklapbare tripod. Het geheel weegt ongeveer 1,8 kg en in het hart van de cilinder is een 1.500 mAh accu geplaatst. Ongeveer het tienvoudige van een iPhone 5.

De Trinity, opgetrokken uit kunststof en aluminium, heeft drie bladen om wind mee op te vangen. De ingebouwde generator kan 15 W opwekken. Zit je ergens in een windstil gebied? Dan kun je de Trinity ook gewoon gebruiken als reguliere accu door hem op te laden via de stekkeraansluiting. Eenmaal opgeladen kun je je telefoon zo’n 4 tot 6 keer vullen met stroom. Lijkt ons precies genoeg voor een weekendje LowLands, als we er even vanuit gaan dat de constructie een festival kan overleven.

Op Kickstarter pogen de makers $50.000 op te halen. Met nog 46 dagen te gaan staan ze op ruim $4.000. de Trinity moet $399 gaan kosten, wie het project via Kickstarter steunt kan hem voor $249 krijgen.

[lg_folder folder=”0_Divers/Trinity_Wind_Turbine_Power_Station/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *