Monster mag geen Apple-accessoires meer maken

Auteur: , 4 Reacties
Monster Headphones Kleuren

Apple heeft de licentie ingetrokken. Volgen Monster doen ze dat uit wraak.

Monster maakt al kabels en koptelefoons voor Apple-produkten sinds 2005. Die krijgen het stempel ‘made for iPhone’ mee, dat prominent op de verpakking prijkt. Volgens David Tognotti, de advocaat van Monster, heeft het bedrijf voor die licentie sinds 2008 ruim 12 miljoen dollar betaald.

Nu loopt er echter een rechtszaak tussen Monster en Beats, de koptelefoonproducent die Apple vorig jaar kocht voor 3,2 miljard dollar. Daarmee is Monster opeens een concurrent geworden, en het bedrijf denkt dan ook dat Apple hen op deze wijze dwars wil zitten. Monster moet nu al zijn producten aanpassen om ze te kunnen blijven verkopen. Tognotti noemt het intrekken van de licentie een ‘buitensporig zwaar middel’.

Waar gaat die strijd nu eigenlijk over? Monster claimt door Beats te zijn opgelicht. De twee fabrikanten werkten samen aan verschillende modellen koptelefoons. Toen werd Beats gekocht door HTC. Vervolgens kocht Beats die aandelen na enige tijd ook weer terug, waardoor het contract met monster kon worden ontbonden. Allerlei patenten op de koptelefoons bleven ondertussen wel bij Beats.

“Apple kan een pestkop zijn”, volgens de advocaat. “Het is een kant die consumenten niet vaak van ze te zien krijgen, maar concurrenten wel”. Apple wilde niet op die beschuldiging reageren.4 reacties

Precies de reden waarom ik gestopt ben met het kopen van Apple-spullen
Beats-apparatuur is toch gebaseerd op Monster? Wel met een overkill aan bass ed, maar het is wel degelijk Monster. Beats is zowieso ruk, gelukkig kijk ik niet vaak naar de achterkant van mijn HTC, waar dus een softwarematige tuner van beats op zit waarmee je muziek totaal de nek om kan draaien. Leuk voor die discotheek autotune nummers, maar voor een beetje echte muziek zum kotsen.

Heb zelf een setje Monster sport oordopjes, geen abnormale marge zoals op beats spullen, en bovendien met een stuk meer praktische bruikbaarheid. Misschien moet ik er maar eens prominent mee gaan rondlopen om mensen te stangen haha. Alleen jammer dat de geïntegreerde remote natuurlijk voor Apple ontworpen is… kan maar één knop gebruiken om alle functies mbv een speciaal appje te bedienen..
@frietjemet: Dan heb ik een gratis tip voor je, ik had een blauwe maandag een HTC One (m7) en vond dat Beats logo vreselijk lelijk. Daarom heb ik het er met een suikerklontje af gekrast, suiker is harder dan de lak van het logo maar niet hard genoeg om krassen te maken op het metaal.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).