Moordzaak opgelost via 3D-geprinte vinger

Vingerafdruk iPhone
Een wel heel originele methode van Michigan State University om in te breken op een telefoon werpt zijn vruchten af.

Stel, je wilt inbreken op een smartphone, bijvoorbeeld omdat je de politie bent en het toestel eigendom was een vermoord persoon. Je hebt zijn vingerafdrukken en een methode waarmee je deze via geleidende inkt kunt kopiëren. Helaas werkt deze methode niet op een Galaxy S6. Wat doe je dan?

De voor de hand liggende optie is om dan maar op te geven. Er is echter een betere methode: en 3D-geprint model van de hand maken om daarmee de telefoon te ontgrendelen. Deze truc is bedacht door Michigan State University en inmiddels succesvol toegepast in de praktijk. Dat staat te lezen in een interview van het onderzoeksteam met Fusion.

De Amerikaanse wet maakt onderscheid tussen een vingerafdruk en een wachtwoord (fysiek versus geestelijk). Dat maakt het dus legaal om op deze manier op een toestel in te breken. Het is trouwens niet bekend welk toestel het slachtoffer had. Verdere details over de identiteit van de persoon of de zaak zelf zijn ook niet openbaar gemaakt.

Voor de zekerheid (men wist niet welke vinger het slachtoffer gebruikte) zijn in één keer alle tien de vingers met bijbehorende afdruk 3D-geprint.

3 reacties

  1. Lijkt me niet dat dit op een iPhone is gelukt. 48 Uur na de laatste unlock of na een reboot moet je opnieuw de passcode invoeren om Touch ID weer te kunnen gebruiken. Zo snel is de politie niet geweest lijkt me.

  2. ” telefoon geopend door 3d geprinte vinger ”

    betere titel. en als ik het artikel lees staat er alleen dat er misschien aanwijzingen op de telefoon staan. niks over dat de zaak was opgelost.

    – since it’s an ongoing investigation, but the gist is this: a man was murdered, and the police think there might be clues to who murdered him stored in his phone. –

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *