Morgen lanceert Microsoft Surface, dus hier zijn de lekken

Microsoft-surface-pro-7
Een grote innovatie blijft nog een mysterie.

Morgen presenteert Microsoft tijdens een speciaal event de nieuwe lijn van Micro Surface laptops. Conform goed gebruik zoemt het van de geruchten en de lekken. Twee bronnen met een solide reputatie delen de te verwachten modellen. Over een spraakmakende ontwikkeling is echter (nog) niets bekend. Zo blijft de lancering van Microsoft Surface morgen toch (nog) spannend. Laten we eerst op een rij zetten wat we wel weten.

‘Walking cat’ deelde enkele dagen geleden al wat promofoto’s. De reclameslogan voor deze serie Microsoft Surface is ‘Anything but ordinary’.

https://twitter.com/h0x0d/status/1178571702621491200?

We zijn benieuwd of ze Mac Book weer zo gek krijgen om de Microsoft Surface aan te bevelen.

Inmiddels heeft een andere, doorgaans betrouwbare, bron de foto’s van de diverse modellen gelekt.

Microsoft Surface Pro 7
Zo hebben we hier de Microsoft Surface Pro 7:

microsoft-surface-pro7-evan-blass

Deze zou volgens insiders in de Europese markt in liefst vijf varianten verschijnen:
Microsoft Surface Pro 7, Intel Core i3, 4 GB RAM, 128 GB SSD
Microsoft Surface Pro 7, Intel Core i5, 8 GB RAM, 128 GB SSD
Microsoft Surface Pro 7, Intel Core i5, 8 GB RAM, 256 GB SSD
Microsoft Surface Pro 7, Intel Core i7, 16 GB RAM, 256 GB SSD
Microsoft Surface Pro 7, Intel Core i7, 16 GB RAM, 512 GB SSD

De eerste twee modellen zouden budget-modellen zijn die dan ook alleen in de kleur grijs op de markt komen.
Vanaf de versie met Intel Core i5 en 256 GB SSD lijken de mogelijkheden uitgebreider. Zo zou je voor zwart of diverse andere kleuren kunnen kiezen. Ook verwacht men nog een versie met 1 TB opslagcapaciteit, maar die zou later gelanceerd worden. Op de foto’s is daarnaast te zien dat deze Microsoft Surface is voorzien van USB-c poort. Volgens onbevestigde bronnen zou de prijs starten vanaf zo’n $ 600,-.

De Microsoft Surface Laptop 3 met 13″ scherm:

microsoft-surface-laptop-3-13-inch-evan-blass

Microsoft Surface 3 met 15″ beeldscherm
De Microsoft Surface Laptop 3 met 15″ scherm ziet er als volgt uit:

microsoft-surface-laptop-3-15-inch-evan-blass

Hier zijn minder specificaties van bekend. Men verwacht een 4K-resolutie, 3:2 beeldverhouding en wellicht bediening met een Surface pen. Men verwacht deze Surface in het hogere prijssegment. De processor zou namelijk, afhankelijk van de keuze, de AMD Ryzen processor van 4 tot 8 kernen zijn. Er is echter volgens velen nog geen Ryzen met 8 kernen, dus deze geruchten zijn wat minder vast. De bijbehorende prijzen, tussen $ 999,- en $ 2.399,- moeten we dan ook met een korreltje zout nemen.

Tot slot zijn er foto’s van een Microsoft Surface met ARM processor-structuur:

microsoft-surface-arm-evan-blass

Microsoft heeft voor dit event zelfs een live stream in het leven geroepen, deze is vanaf 16 uur Nederlandse tijd morgen (2 oktober) live te volgen via deze link.

Wie denkt dat er na bovenstaande foto’s niet veel meer te zien zal zijn bij de livestream vergist zich. Zo is er één hardnekkig gerucht waar nog geen foto’s over zijn. Microsoft werkt namelijk al langer aan hardware met een dubbel scherm. Dit zou een uitvoering van Microsoft Surface betreffen, maar deze is nog niet opgedoken in aanleiding naar morgen.

De geruchten over de specificaties zijn over het algemeen gericht op de Europese markt, aangezien het Duitse Winfuture bijzonder goed op de hoogte schijnt te zijn. Overigens heeft Evan Blass zijn account vergrendeld in de tijd dat ik deze bijdrage maakte. Met de link en de vastgelegde Tweets kon je zo alsnog een update bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *