Mortal Kombat 11: prachtig en ontzettend goor (trailer)

Bruut!
Gloednieuwe fatalities, combo’s en bakken, maar dan ook bakken met bloed, ingewanden en afgerukte ledematen.

Videogamehistorie kent een aantal pareltjes die de fundamenten creëerden voor het hedendaagse genot dat gamen heet. Mortal Kombat is daar één van. De vechtgame combineerde knokken op basis van vaardigheden van de speler met uitzonderlijk bruut geweld. Mortal Kombat 11 is in vele opzichten nauwelijks meer te vergelijken met die controversiële game uit 1992 en dat zegt veel over de game-industrie en de gigantische stappen die de vechtgame al heeft gemaakt.

De kern van Mortal Kombat is nooit anders geweest dan die eerste game uit de jaren ’90. Spelers besturen een vaak excentriek karakter door middel van een controller en proberen de tegenspeler te verslaan. Combo’s en timing zijn daarbij ontzettend belangrijk. Eenmaal aan de winnende hand krijgt de speler het iconische startschot credo te horen: FINISH HIM!

En dat is de essentie van de bloederige serie; het afmaken van je tegenstander middels de meest brute en over-de-top finishers ooit. Het doormidden zagen van je vijand, het eruit trekken van iemands hart, of het handmatig verwijderen van iemands ruggengraat én schedel zijn daarbij nog kalme voorbeelden van hoe je iemand afmaakt.

Die gore pracht en praat is daarbij nog mooier geworden in Mortal Kombat 11. Het voorgaande deel – Mortal Kombat X (2015) – zag er behoorlijk goed uit in de gewone vecht-omgeving, maar liet wat mij betreft wat steekjes vallen tijdens de cinematische FATALITIES. Deel 11 is nóg mooier en de omgevingen zijn nóg rijker, dynamischer en gedetailleerder, om nog maar te zwijgen over die brute, HD finishers.

[gv data=”Ve9k3IiFu88″][/gv]

Mortal Kombat 11 komt op 23 april uit voor de PlayStation 4, Xbox One, PC en Nintendo Switch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *