Motix: verplaats je cursor door met je vinger te wijzen

Auteur: , Geen reacties
Motix-sensor

De Motix-sensor gaat je muis niet vervangen, maar is wel een slim hulpmiddel om tijdens het typen snel de cursor te verplaatsen, zonder je computermuis te gebruiken.

De Motix bestaat uit twee onderdelen, een klein kastje dat je achter je toetsenbord plaatst, en een strip die je onder je spatiebalk plakt/legt. Door je duim op de strip te plaatsen kun je de gevoeligheid van de sensor bepalen, terwijl je met je wijsvinger naar het kastje kunt wijzen om de muiscursor op je beeldscherm te verplaatsen.

Swipen en selecteren
Hierdoor hoef je dus niet steeds je handen van je toetsenbord te halen als je de cursor moet verplaatsen. Handig als je een formulier in moet vullen met verschillende vakjes, of als je een typefout ontdekt die je even aan moet passen. In onderstaande demonstratievideo is ook te zien hoe je de Motix ook kunt gebruiken om door je apps te swipen op een tablet. De sensor werkt dan ook zowel met Windows als met OS X.

Vanaf volgende maand is de Motix te bestellen vanaf hun website voor 199 dollar. Hoewel het flink wennen zal zijn om met deze gadget aan de slag te gaan, kan het uiteindelijk je productiviteit wel verhogen, al zijn we wel bang voor de RSI-klachten die dat constante wijzen op gaan leveren.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).