Moto X4: betaalbaar, maar toch een dubbele lens

Moto X4
Je moet het maar durven: in 2017 een smartphone uitbrengen zonder randloos scherm. Motorola doet het met de X4.

De Moto X4 is anders dan je van de X-serie gewend bent, want in tegenstelling tot eerdere modellen krijg je amper mogelijkheden om het toestel naar jouw smaak aan te passen. In plaats daarvan ligt de focus op de camera, die nu twee lenzen heeft en daarmee features toevoegt die op Motorola’s eerder ontbraken.

De camera krijgt twee sensoren: een 12MP-sensor met een F2.0-lens en een 8MP-sensor met F2.2 lens. Opvallend feit: de tweede camera biedt geen optische zoom, zoals bij andere fabrikanten. In plaats daarvan is het een ultra-wide lens met een gezichtsveld van 120 graden.

Motorola heeft twee features in de camera-app gestopt die we standaard niet van andere fabrikanten kennen. De eerste is Landmark detection: jij maakt een foto en je telefoon vertelt wat je ziet, bijvoorbeeld als je een standbeeld ziet. Daarnaast krijg je de beschikking over Face Filters, waarmee je Snapchat-achtige maskers op kunt zetten.

Naast de dual-camera krijgt de X4 de beschikking over een Snapdragon 630 met 4GB werkgeheugen. Het scherm meet 5,2″ en heeft een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Verder van belang: verkrijgbaar met 64GB opslagruimte, ondersteuning voor een microSD-kaartje, IP68-rating en een 3.000 mAh sterke accu.

De Moto X4 gaat in september in de verkoop en kost 379,99 euro.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *