Motorola Moto G: dit is hem

Motorola Moto G
Daar is ie dan, de goedkope smartphone van Google en Motorola.

De Motorola Moto G draait uiteraard op Android, heeft een 4,5″-scherm met 720p-resolutie en een 1,2Ghz Snapdragon 400-soc van Qualcomm. De Moto G is goedkope variant van Motorola’s Moto X en moet in de losse verkoop ongeveer 190 euro gaan kosten. De Moto G is meer gericht op uiterlijk (kleurtjes), tevens heeft Motorola een nanocoating toegepast om de telefoon te beschermen tegen spatten. Het 4,5″-scherm van de Android-smartphone heeft een resolutie van 1280×720 pixels. De pixeldichtheid komt op 326 pixels per inch, ongeveer evenveel als recente iPhones. De telefoon meet 130x66x11,6mm en weegt 143 gram. De Moto G zal ook in de Benelux verkocht gaan worden, wanneer is nog onbekend.

De duurdere Moto X werd in augustus gepresenteerd, maar de verkoop valt vooralsnog tegen (het toestel is alleen in Noord-Amerika te koop). Volgens marktonderzoeker Strategy Analytics werden er in derde kwartaal van 2013 slechts 500.000 exemplaren van de Moto X verkocht (ter vergelijking: Samsung claimde na de release meer dan 10 miljoen Galaxy S4-units te hebben verkocht). In totaal was Motorola in het derde kwartaal verantwoordelijk voor minder dan 2 procent van alle smartphones sales wereldwijd, twee jaar geleden was dit nog 4 procent was. Een reden hiervoor kan zijn dat het productaanbod van Motorola te beperkt is, hetgeen met de Moto G een beetje opgelost zou moeten zijn.

[gv data=”VunSqD1MOjE”][/gv]

[lg_folder folder=”Motorola/Moto_G/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Eén reactie

  1. Ik zocht nog naar een nieuwe telefoon, wordt serieuze kanshebber! Volgens een andere website:

    De Moto G gaat vanaf donderdag in de verkoop in onder meer Europa voor een prijs van omgerekend rond 200 euro. Het toestel komt direct in Nederland en België uit, zo heeft Motorola bekendgemaakt.

    🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *