Motorola Moto X: tien dingen die je moet weten

Motorola Moto X
Google heeft met besturingssysteem Android een groot deel van de mobiele markt in handen, maar op hardwaregebied waren er slechts wat samenwerkingen met andere telefoonbouwers als LG (Nexus). Nu het Motorola in handen heeft, kunnen ze eindelijk zelf hun gedroomde smartphone ter wereld brengen. Inmiddels is bekend dat hij op 1 augustus wordt gepresenteerd, en dit weten we alvast.

10. Zestien verschillende kleuren
Het aanpasbare aan de Moto X waar veel over gesproken wordt? Dat heeft vooral betrekking op het uiterlijk. De zijkanten (trim) en achterkant kunnen in 16 verschillende tinten worden besteld. Daarnaast geeft Motorola de optie om iets in de achterkant te laten graveren. Oh, en voor wie niet weet hoe je zelf een wallpaper moet instellen: ook dat wil Motorola voor je doen.

09. Een 1500mAh-accu
The Verge zegt een bron te hebben die al een CDMA-variant van de telefoon te pakken heeft, en sluisde een aantal specificaties door. Daaruit blijkt dat de Moto X een accucapaciteit van 1500mAh heeft. Ter vergelijking; een HTC One komt met 2300mAh. Wellicht heeft Google een aantal superzuinige processors voor de Moto X in petto, wie weet. Anders zou dit wel een beetje karig zijn.

08. Een achterkant van kevlar
That’s right. Hetzelfde lichtgewicht materiaal dat in bepaalde vesten een kogel kan stoppen, komt naar de achterkant van de Moto X. En die achterkant schijnt ook in verschillende vormen te komen. Daarnaast wordt er gesproken over materialen als metaal, stof, hout en keramiek voor de verwijderbare Moto X-achterkant, maar we denken dat dit vooral betrekking heeft op de accessoiremarkt.

07. Onthulling op 1 augustus in New York
Uitnodigingen voor een persevenement in de Grote Appel laten er geen twijfel over bestaan dat de Moto X daar zal worden aangekondigd, want op de foto is een hipstermeisje met een zwart exmeplaar in haar hand te zien. Echt, Googlerola doet er alles aan om het toestel NIET geheim te houden. Eerder werd bestuursvoorzitter Eric Schmidt al opzichtig telefonerend met het apparaat gespot.

06. Hij luistert altijd mee, als je dat wilt
De Moto X heeft een functie om de microfoon op ‘on’ te zetten. Handig voor de NSA Bedoelt om altijd spraakcommando’s te herkennen. Deze lijken overigens sterk op de woorden die je tegen Google Glass moet zeggen: ‘ok Google Now, zoek video’s Grumpy Cat!’ Zolang je het spraakcommando maar met ‘ok Google Now’ begint, luistert de Moto X mee. deze optie moet echter wel eerst ingeschakeld worden. Uitlegvideo HIER.

05. Ontzettend Amerikaans
Motorola speelt in de reclamecampagnes voorafgaand aan de onthulling sterk in op het vaderlandsgevoel van Amerikanen. Hij wordt namelijk in Texas gebouwd. Iets dat met onderstaande Tweet nog eens onderstreept werd.

04. Vanaf in 26 augustus in de winkel?
Android Central heeft een foto verspreid waarop een document van een Amerikaanse provider is te zien. Hierop staat dat ze hem vanaf 26 augustus in zullen aanbieden. Leuk voor Amerikanen, maar wanneer hij in de Benelux op de markt komt – en of dit überhaupt deze versie zal zijn – is nog niet bekend.

03. Volgepakt met sensoren
Dennis Woodside, CEO van Motorola, kondigde in mei al aan dat het een telefoon zal zijn met veel sensoren die weinig energie zal verbruiken. Zo kan de Moto X herkennen wanneer je autorijdt, en hoef je de telefoon alleen maar te draaien om hem in cameramodus te zetten.

02. De specs, voor zover bekend
Ze zijn afkomstig van een bron bij The Verge. Hou in het achterhoofd dat we donderdag 1 augustus pas écht weten wat er onder de motorkap zit. Maar tot nu toe lijkt het erop dat het een midrange toestel wordt. Hij kost dan ook maar zo’n 200 dollar, aldus iedereen.

 • 4,5 inch-scherm
 • Resolutie van 1280 x 720 pixels (HD, en geen full HD)
 • Snapdragon S4 dualcore processor met een kloksnelheid van 1.7 Ghz en 2GB RAM
 • 1500 mAh accu
 • Android 4.2.2 (stock)
 • 16GB opslagruimte
 • 10 megapixelcamera aan de achterkant
 • 2 megapixelcamera aan de voorzijde

01. Dit is hem
The Unlocker heeft vandaag de eerste persafbeelding van de Moto X naar buiten gebracht.

Op de vraag of de Moto X ook naar Nederland komt heeft niemand buiten Google nog een antwoord, al lijkt het er sterk op dat wij een andere, sterkere variant krijgen. Het Spaanse ADSLZone bracht onlangs een verhaal over een 250 euro kostende topper met een quadcore-processor die als ‘onze’ versie van de Moto X gezien moet worden.

Nog geen reacties

 1. Zouden idd maar karige specs zijn, minder dan de Nexus 4, maar als dat de prijs wordt kan het wel een succes worden. Een HTC One Mini-concurrent voor de helft van de prijs.

  • @Yeelen: Wat vind je hieraan karig? Voor een prijs van €200 is dit een prachtig toestel qua specs. Mensen raken teveel(onterecht) gefixeerd op de specs en vergelijken ze dan weer onterecht met de high-end toestellen.

   • @The360box: Voor die prijs is het zeker een goed toestel, maar ik had eigenlijk verwacht dat het een soort opvolger van de Nexus 4 zou zijn, of een vlaggenschip dat Motorola weer in de kaart zou brengen. Mag ik er vanuit gaan dat jij geen topmodel hebt qua telefoon, maar er toch blij mee bent? Ik ook hoor (Lumia 820) 🙂

 2. 200 dollar is echt niet veel, enkel verwachten mensen misschien veel. De Nexus 7 zit ook rond die prijs en daarvoor krijg je wel weer veel.

  gek dat ze nog spreken over stock Android 4.2.2 terwijl de Nexus 7 2nd gen de 31e juli met 4.3 wordt uitgerold.

  • @Jantje_555: Motorola spreekt nu van 4.2.2 omdat dit de nieuwste versie is, Android 4.3 bestaat officieel nog niet natuurlijk.

   Zodra 4.3 is aangekondigd (Dinsdag) zal deze heus wel vanaf Launch op de X zitten. Wat we dan 1 Aug wel horen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *