MSI GS70: dit is de dunste 17-inch gamelaptop ter wereld

Auteur: , 2 Reacties

Gamelaptops lijken altijd een compromis, zeker als fabrikanten hem ook nog eens willen bestempelen als "dunste ter wereld'. Maar de MSI gooit deze vooroordelen overboord.

Het Taiwanese Micro-Star International heeft een 17,3-inch laptop in stelling gebracht die een regelrechte concurrent van de Razer Blade Pro lijkt te worden. De aluminium laptop is 22 mm dik en komt met een schermresolutie van 1920×1080 pixels. Daarnaast beschikt dit 2,6 kilogram wegend stukje gamepr0n over een Intel Core i7-4700HQ-processor met een kloksnelheid van 2,4 Ghz, tijdelijk omhoog te boosten naar 3,4 Ghz (helaas zonder uitklapventilatoren).

Videokaart

Voor de grafische weergaven is een Nvidia GeForce GTX 765M met 2 GB GDDR5-geheugen verantwoordelijk. Het DDR3-geheugen komt bij elkaar opgeteld uit op 16 GB en voor de supersnelle opslag zijn twee SSD’s met ieder een capaciteit van 128 GB in de MSI GS70 geplaatst. Specifieker: het gaat om opslagunits met mSATA-aansluitingen, waardoor er supersnel bestanden worden verplaatst. Vergelijkingskaartje hieronder:

mSATA

Naast een verlicht toetsenbord komt de MSI GS70 met HDMI-, Mini-DisplayPort-, en vier USB 3.0-aansluitingen. De LAN-aansluiting valt onder de noemer ‘Killer E2200 Game Networking’ en hij heeft drie audiojacks, evenals een 720p HD webcam en een Sound Blaster Cinema-systeem om de speakers mee te ondersteunen. Dergelijke energievretende hardware zorgt er echter wel voor dat de accu (120W) slechts vier uur meegaat.

Prijs

Aan de MSI GS70 met een 750 GB HDD wordt een prijs van $1799,99 gekoppeld, wil je hem met een 1TB HDD, dan kost hij minimaal $1999,99. Not bad.2 reacties

nette specs maar serious, who buys this shit? normaal gamen doe je achter een laptop en onderweg slechts 4 uur gamen met een laptop op je schoot of vliegtuig tafeltje lijkt me ook niet wat.
leuk, maar een GTX765M kan een game als Battlefield 3 op 1920×1080 met moeite aan. Waarom zou je dit willen hebben voor het spelen van games? Prima laptop voor intensief huis tuin en keuken gebruik, maar dan zijn er ook zat andere opties die er ook nog mooier uit zien en een stuk goedkoper zijn. Een HP pavilion of ASUS N series doet bijna het zelfde voor de helft van de prijs.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).