MSI-laptop laat je games spelen met oogbewegingen

MSI Gaming Laptop
Deze MSI GT72 bevat een Tobii EyeX trackingsystem.

Tijdens het Computex-congres in Taipei werd de technologie gedemonstreerd. Er was een demo beschikbaar van Assassin’s Creed, waarbij de camera kon worden rondgedraaid door met de ogen te knipperen. Om de mogelijkheden écht goed zichtbaar te maken was er een tweede, speciaal voor de technologie ontwikkelde game, waarbij de speler naar bepaalde objecten moest kijken om punten te scoren.

Maar interessanter dan volledig met oogbewegingen te besturen games zou het zijn om de techniek te combineren met muis- en toetsenbordbediening. Bij strategy-games als Starcraft 2 bijvoorbeeld moet de speler continu over het gebied scrollen; dat zou handiger zijn met oogbewegingen.

Het Tobii EyeX trackingsystem heeft ook een ontgrendelfunctie voor Windows: kijk naar drie verschillende plaatjes in een bepaalde volgorde en je PC is weer bruikbaar.

Wanneer de MSI laptop beschikbaar is en wat hij gaat kosten is nog niet bekend. Vermoedelijk zal hij niet goedkoop zijn.

Nog geen reacties

  1. In ieder geval geen lelijke draken-graphics op de palmrests, al zal er wel zo’n lelijk logo op de achterzijde van het scherm prijken. Jammer van een verder strak ontworpen laptop.

  2. Tof. Lees ik nu pas. Ik heb ook een MSI GT72, maar zonder de oog besturing. Ben heel benieuwd hoe dat is. Mijn MSI laptop heb ik wel voor een mooie prijs aangeschaft, dus wie weet kan ik mijn tegen de tijd dat hij hier beschikbaar is ook wachten op een mooie aanbieding. https://knibble.nl/laptop/msi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *