MSN wordt vanaf vandaag opgeheven


End of an era. Vandaag, 8 april, zal de geschiedenis ingaan als de dag waarop Microsoft definitief chatprogramma MSN Messenger begon te ontmantelen.

уσυ σηℓу мιѕѕ ѕσмєтнιηg ωнєη ιт’ѕ gσηє ƒσяєνєя

Het in 2011 overgenomen Skype zal de nieuwe plek worden waar de emoticongeneratie terecht kan voor al zijn of haar chatwerk. Het opheffen van het instant messaging-programma, opgericht in 1999, werd al enige tijd geleden aangekondigd. MSN’ers (oude naam, het heet al weer even ‘Messenger’) werden dan ook herhaaldelijk aangespoord alvast over te stappen naar Skype, waarbij de contactlijst en accounts meegenomen konden worden.

(︶︹︺) ♏$И $ƚØPƚ ЄR♏ЄЄ (︶︹︺)

het opheffen van Messenger gaat overigens stapsgewijs. Op basis van taalinstellingen wordt gekeken wie wel en niet meer kan inloggen. Dit zal tot 30 april duren, daarna is de dienst aan de voorkant officieel dood. Het xmpp-chatprotocol blijft tot oktober online, en ook applicaties van andere partijen, evenals de Windows Phone-app, blijven nog even actief.

Wie perse wil blijven MSN’en: in China blijft de dienst gewoon bestaan.

De MSN-generatie reageert vooralsnog bedroefd.

Nog geen reacties

 1. Ik gebruik MSN nog veel voor contact met mijn collega’s in China. Skype is nog niet een goed alternatief. Je kunt er geen bestanden mee versturen of foto’s delen en gesprekken zie je niet duidelijk, geen grote pop-up..

 2. Fuck the new social media.
  Gelukkig wordt je tot niets verplicht.
  Wel heel jammer, want het had gewoon kunnen blijven bestaan.
  Maar alles moet anders, het is niet hip genoeg, dus zij flikkeren het er maar uit, of vervangen het in een nieuw jasje, in een bestaand, programma, wat zijn oorsprong heeft te danken aan, de oude social media.
  Innoveren noemen zij dat?!?
  My Ass.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *