‘Mt. Gox kreeg 150.000 DDoS-aanvallen per seconde’

Check m'n pimpin' bitcoin dan!
Nadat afgelopen week de Bitcoin-exchange beurs offline ging, waren er een hoop mensen nogal ontevreden over. Maar ook in de dagen voordat de website van het internet viel, werd deze al behoorlijk belaagd door kwaadwillenden.

We hebben al eerder uitgelegd wat een DDoS-aanval is en hoe deze slagen zelfs de meest stabiele servers op hun knietjes kunnen dwingen. Nu blijkt dat de bitcoin-beurs Mt. Gox zo’n 150.000 anonieme verzoeken per seconde te verwerken kreeg.

Een reden voor dit kwaadwillende verkeer geeft de Japanse website niet, maar het is aannemelijk dat ze gericht waren op het verkrijgen van Bitcoins door het achterliggende netwerk plat te leggen. Dit lijkt ook gedeeltelijk gelukt. Door de DDoS-aanvallen zijn er zo’n 750.000 virtuele centjes ontvreemd van klanten, zeggen advocaten van de website.

De exacte reden waarom de website implodeerde is nog niet bekend. De Japanse overheid is druk bezig met alle stappen behorende bij een faillissement te zetten, maar de uitzonderlijke situatie van een online bank met virtuele poen vertraagt het proces.

(Via: Yahoo News)

Eén reactie

  1. Daar ben ik toch erg benieuwd naar. Dat tijdens een DDoS de “boeven” wel toegang kregen en dingen konden weghalen. Dat lijkt mij erg lastig. Tenzij de “boeven” directe toegang hadden tot de server door erbij te staan en niet via de door een DDoS aangevallen interwebs server verbinding te hoeven. Of ik heb er te weinig verstand van, dat kan natuurlijk ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *