Music Vault maakt 2000 uur aan concerten gratis beschikbaar

music vaultMuziekliefhebbers kunnen hun geluk niet op: YouTube gaat in samenwerking met Music Vault 13.000 concertvideo’s uploaden.

De video’s zijn samen goed voor 2000 uur aan videocontent. Vanaf deze week worden de video’s toegevoegd aan het kanaal van Music Vault. Zij zijn al ruim twee jaar bezig met dit project. Veel oudere opnames stonden nog op band en het digitaliseren daarvan nam veel tijd in beslag. Ook zijn een hoop andere beelden gerestaureerd.

Het Amerikaanse bedrijf haalde veel beeldmateriaal uit archieven van concertpromoter Billy Graham. Deze content kon al geruime tijd bekeken worden via Concertvault.com. Muziekliefhebbers die de beelden wilden bekijken, waren genoodzaakt een abonnement af te sluiten van 3,99 dollar per maand.

Door de overeenkomst met YouTube wordt de content nu voor elke muziekliefhebber gratis toegangelijk. Music Vault belooft zijn subscribers dagelijks nieuwe content aan het kanaal toe te voegen. Ondanks de stille launch, werd het kanaal de afgelopen maand al 600.000 keer bekeken. Alle video’s zijn overzichtelijk geordend in playlisten en bevatten onder andere video’s van Metallica, U2, Van Halen, Rolling Stones en Bob Dylan.

Directeur van Music Vault, Bill Antonucci, hoopt in de toekomst ook volledige concerten aan te kunnen bieden via YouTube.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *