Musk: ‘Eerste marsmissie SpaceX begin 2019’

Auteur: , 1 Reactie
Musk: ‘Eerste marsmissie SpaceX begin 2019’

3...2...1... We have lift off!

Nog even en de eerste ruimtetoeristen kunnen voet zetten op Mars. Als het aan Elon Musk ligt wordt de eerste ruimteraket die richting de rode planeet schiet -ook wel BFR genoemd- in de eerste helft van 2019 gelanceerd, zo vertelde hij op het SXSW evenement in Austin (Texas).

Let wel: het gaat om een testvlucht. De eerste bemande missie richting Mars staat gepland voor 2022. Je zult dus nog even moeten wachten op je Total Recall momentje. Dan hebben we het over de originele film met Arnold Schwarzenegger uit 1990, niet het gedrocht met Colin Farrell van de 2012 remake.

BFR
De eerste raket die richting Mars wordt geschoten gaat door het leven als BFR. Je kunt hem zien als de geestelijk opvolger van de Falcon Heavy. Deze raket werd afgelopen maand gebruikt om een Tesla Roadster de ruimte in te schieten. Geen idee wat je aan een peperdure en razendsnelle bolide in de ruimte hebt, maar wellicht dat Musk hier in de toekomst nog een toepassing voor kan bedenken.

Testvlucht of niet, kenners zijn sceptisch over de tijdlijn die Musk schetst. Want riep hij niet dat de Falcon Heavy in 2013 al gelanceerd zou worden? Precies, dat werd ‘een paar jaar’ later dan gepland. Daarnaast hebben zij hele praktische bezwaren tegen het tijdstip. BFR is een stuk groter en zwaarder dan de Falcon Heavy.1 reactie

Gezeik altijd over dat Elon Musk soms iets te optimistisch is met zijn tijdlijnen. Hij flikt het uiteindelijk toch. Wie kun je naast Musk zetten die een beetje visie heeft? Musk=Held…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).