Musk gaat los op Twitter: ‘Tesla crasht niet door autopilot’

Musk gaat los op Twitter: ‘Tesla crasht niet door autopilot’

Musk gaat los op Twitter: ‘Tesla crasht niet door autopilot’

Onlangs is er een Tesla gecrasht waar helaas twee mannen bij omkwamen. Musk reageert fel op aantijgingen, maar zaait nog meer onrust.

Pas zijn er twee mannen overleden na een crash met een Tesla. Musk heeft hierop gereageerd, maar de twijfel over de situatie neemt hierdoor alleen maar toe. Er komen na zijn reactie op Twitter meer vragen, dan antwoorden. En dat was juist niet de bedoeling.

Autopilot

De Tesla- baas beweert namelijk dat op het moment van het ongeluk, de autopilot niet was ingeschakeld. Dit omdat het voertuig niet over een ‘Full Self Driving- package’ beschikt. Musk heeft uiteraard gereageerd op Twitter, zijn favoriete kanaal om zijn mening op alles en nog wat te ventileren. Hij antwoorde op een Twitter– account, waarin hij een artikel over het ongeluk bekritiseerde. Daarin zegt hij dat de gegevens uit de auto vertellen dat ‘Autopilot niet was ingeschakeld en dat deze auto geen FSD heeft gekocht’.

Tesla crasht. Nu nog meer onduidelijkheid

Ook zegt Musk dat Autopilot niet werkt als niemand op de stoel zit en het stuur vasthoudt. Dat lijkt inderdaad logisch en het meest veilige, maar er is al aangetoond dat het wel kan. Het is mogelijk om van de bestuurdersstoel af te gaan en vervolgens de auto zelf te laten rijden. Het is ook vrij simpel om te doen, plaats bijvoorbeeld een sinaasappel voor de monitoringssensor en het systeem is ‘gehackt’. Op het internet zijn hier verschillende video’s van te zien.

Het probleem is dat onderzoekers van de crash er zeker van zijn dat er niemand op de bestuurdersstoel zat. Maar als de systemen van Tesla werkten zoals bedoeld en er niemand op de bestuurdersstoel zat, had de auto gewoon niet mogen rijden. Het is dus onduidelijk wat nou echt de situatie is, eerst moet het onderzoek nog volledig worden afgerond. Het blijft dus een groot vraagteken of rijhulpsystemen voor of tijdens de crash waren ingeschakeld. En of Musk het bij het rechte eind heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *