Musk komt met rigoureuze verandering voor Twitter

Musk komt met rigoureuze verandering voor Twitter

Musk komt met rigoureuze verandering voor Twitter

Nu Musk de grootste aandeelhouder is van Twitter komt hij gelijk met een voorstel dat een rigoureuze verandering is.

Als je bijna 10% van de aandelen in handen hebt van Twitter, dan heb je ook wel wat te zeggen. En Musk zou Musk niet zijn als hij gelijk een opvallend bericht de wereld instuurt. Hij heeft een peiling op Twitter gehouden, waarin gebruikers worden gevraagd of ze een bewerkknop willen.

Musk komt met een verandering voor Twitter

De bewerkknop is tegen het zere been van de oprichter Jack Dorsey. Gebruikers van het platform vragen al lang om een dergelijke knop. Maar de CEO van Twitter zegt dat het er waarschijnlijk nooit zal komen. Hij legde uit dat het sociale netwerk is begonnen als een sms-service en dat je een sms niet kunt terugnemen als je hem eenmaal hebt verzonden. Twitter wilde blijkbaar die sfeer en dat gevoel behouden. Musk denkt hier wellicht anders over en dat zou het platform enorm kunnen veranderen.

De peiling van Musk heeft twee opties. Zijn opties zijn een verkeerd gespelde “yse” en “on”, waardoor je zou kunnen denken dat het allemaal een grap is, totdat je ziet dat de peiling is geretweet door Twitter-CEO Parag Agrawal. “De gevolgen van deze peiling zullen belangrijk zijn. Stem zorgvuldig”, schreef Agrawal, erop wijzend dat de peiling zou kunnen leiden tot een daadwerkelijke bewerkknop op het sociale netwerk.

Editknop

Veel Twitter-gebruikers hebben in de loop der jaren om een ​​bewerkknop gevraagd, maar de website bleef hardnekkig resistent tegen die verzoeken. Op het moment van schrijven stemde 74,2 procent van de 1.925.940 accounts die deelnamen aan de peiling “ja” op een bewerkingsknop. Of Twitter meteen aan de slag gaat met de feature als “yse” wint, valt nog te bezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *