Musk tegen Dorsey: gaat Bitcoin het redden?

Musk vs Dorsey: gaat Bitcoin het redden?

Musk tegen Dorsey: gaat Bitcoin het redden?

De twee techgiganten Musk en Dorsey hebben allebei een mening over Bitcoin.

Ding dong. Twee techgiganten nemen het tegen elkaar op in de ring. De een is de oprichter van Twitter (Dorsey), de ander van Tesla (Musk). Beide heren zijn fan van digitale munten, maar Musk heeft onlangs zijn enthousiasme over Bitcoin getemperd. 

Musk vs Dorsey

De twee alfamannetjes strijden deze week voor of tegen Bitcoin. Musk heeft deze week aangekondigd dat zijn bedrijf Tesla betalingen met Bitcoins heeft laten vallen vanwege milieuproblemen. Het maken van transacties en het minen van Bitcoins kost heel veel energie. Daarom is de munt verre van milieuvriendelijk, en dat zint Musk niet meer. Dorsey daarin tegen is Bitcoin deze week te hulp geschoten. Volgens Dorsey, die ook het digitale betalingsbedrijf Square Bitcoin leidt, verandert “alles” ten goede. Tevens sprak hij over zijn toewijding om Bitcoin met de tijd beter te maken.

Bitcoin

Zowel Musk en Dorsey hebben dus een uitgesproken mening over Bitcoin. Tesla heeft voor heel veel geld Bitcoins gekocht en zal deze houden. Maar Musk heeft weer aangetoond hoe grillig hij is en hoe snel hij van kant kan veranderen. Je Tesla kopen met Bitcoins kan nu al niet meer.

Zeker omdat hij nu weer vol gas geeft op die andere munt: Dogecoin. Deze stijgt als een raket, nadat Musk enkele Tweets over de digitale munt heeft verzonden. Hij werkt zelfs nu samen met de ontwikkelaars om het systeem van Dogecoin te verbeteren.

Dorsey blijft een groot voorstander van Bitcoin, ook al ziet hij verbeterpunten. Hij steunde al eerder een aantal door Bitcoin gesteunde initiatieven om de cryptocurrency naar de massa te brengen. Eerder in februari 2021 werkte Jack Dorsey samen met JayZ om een ​​Bitcoin Fund te lanceren voor ontwikkelaars in Afrika en India. Samen kondigden ze aan 500 BTC weg te geven.

Reagerend op Jack’s tweet en het drama rondom één persoon schreef Knut Svanhold (Bitcoin auteur): “ Noch Jack, noch Elon, noch iemand anders kan #Bitcoin veranderen. Bitcoin zal Jack, Elon en alle anderen veranderen ”. En daar zal wel een kern van waarheid in zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *