Muziek-app 22tracks nu gratis voor iPhone

Muziek-app 22tracks
Drie jaar geleden waren ze nog startup van het jaar, tegenwoordig hebben ze 250.000 luisteraars per dag. Een aantal dat wel eens flink kan gaan stijgen nu de aanschafprijs is geschrapt.

Het Amsterdamse 22tracks is een soort jukebox 2.0. De muziek is onderverdeeld in vier steden – Amsterdam, Brussel, Londen en Parijs – en hebben ieder 22 playlists van verschillende genres, waarin weer 22 nummers staan. Muziek die gekozen wordt door DJ’s, musici en bloggers. De lijsten worden continue aangevuld en op volgorde van toevoeging weergegeven.

De nieuwe app is gratis. Een opvallende zet, want voorheen werd er €1,79 gerekend. Het verdienmodel zit hem nu in commerciële playlists. Momenteel staan er daar drie van in de app: muzieklijsten van het Concertgebouw, Filtr en platenmaatschappij Top Notch. Deze lijsten, die onderaan de 22 gebruikelijke lijsten worden weergegeven, worden vanaf een volgende app-update in de spotlight gezet met beeldschermvullende advertenties, zo lieten de makers van de app onlangs aan iPhoneclub weten.

Muziek-app 22tracks

De lay-out is er met stappen op vooruit gegaan. Afspeellijsten hebben een eigen kleurtint met een foto van de curator ernaast. Bij het openen van de lijst verdwijnt deze foto met een parallax-effectje en komen alle tracks in beeld. Als er op een track wordt gedrukt opent de speler, met een foto van de artiest bovenaan en een iOS 7-achtige set bedieningsknoppen eronder. Via de knop ‘Get’ kun je de track kopen in iTunes of openen in Spotify of Deezer. Door tweemaal op de track te tappen bewaar je hem onder je favorieten. Als je omhoog swipet komt er een kaart met artiesteninfo in beeld. Een veeg omlaag brengt je weer bij de muzieklijst.

Muziek-app 22tracks

De app voor iOS downloaden kan HIER. De Android-versie was altijd gratis, maar is inmiddels niet meer te vinden in Google’s Play Store. Geen nood, ze hebben ook een brute webversie. Of probeer de nieuwe lay-out.

Check ook ons overzicht met de beste muziek-apps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *