Muziek downloaden is hopeloos ouderwets

Auteur: , 1 Reactie
Muziek streamen is hot

Draai jij nog muziek vanaf een usb-stick? Nou dan ben je een van de laatsten der Mohikanen! Streaming is namelijk helemaal hot!

Muziek via diensten als Spotify, Apple Music en Tidal, Deezer of Napster brachten in de eerste helft van 2016 40 miljoen euro op. Meer dan de helft (55 procent) van de totale muziekomzet in Nederland komt via streaming.

Met deze stijging wordt de trend uit 2015 voortgezet. In dat jaar stegen de totale muziekinkomsten namelijk ook al met 10,6% volgens het IFPI (International Federation of the Phonographic Industry). Deze groeicijfers bewijzen dat er zelfs in markten die streaming al in een vroeg stadium omarmd hebben, nog ruimte bestaat voor groei.

Daarentegen zijn de inkomsten uit muziek downloads gedaald met 13.2 procent naar 4,5 miljoen euro en zijn de inkomsten uit fysieke verkopen juist gestegen met 2.4 procent naar 27.8 miljoen. Huh? Ja dat al die retrofielen die zonodig hun muziek van een lp willen draaien omdat het zo warm klinkt…

In Nederland is Spotify naar eigen zeggen marktleider. Gisteren maakte CEO van Spotify Daniel Ek bekend dat de streamingdienst inmiddels 40 miljoen betalende gebruikers heeft. Niet gek voor een bedrijf dat pas sinds 2008 bestaat. In totaal heeft Spotify sinds 2008 5 miljard dollar uitgekeerd aan royalty’s. Tot juni 2015 had Spotify 3 miljard dollar aan royalty’s uitgekeerd.

En nu de zomer echt bijna voorbij is, kun je via dit heerlijke lijstje nog even muzikaal nagenieten.1 reactie

Heb echt bijna helemaal geen behoefte aan streaming:
• Ik download nog ouderwets mijn muziek.
• Kijk niet zoveel hedendaagse films.
• Ik download/kijk meer anime dan series…


Dus ja…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).