Muziek luisteren met je scherm uit in nieuwe YouTube-app

YouTube app Android
Goed nieuws voor mensen die graag muziek via YouTube beluisteren op hun mobiele telefoon (of tablet). Het wordt mogelijk om muziek te luisteren zonder dat je scherm aan hoeft te staan, of dat je de app geopend hebt.

De fanboys van Android Police zijn in de code gedoken van de nieuwste Android YouTube-app (5.2.27) en kwamen tot de ontdekking dat Google de mogelijkheid heeft ingebouwd om muziek op de achtergrond te beluisteren. De functionaliteit is nog niet gelanceerd op dit moment, maar Google zou dit op afstand kunnen doen. Bijvoorbeeld na de lancering van Android 4.4 KitKat.

YouTube is voor veel mensen een favoriete manier om naar muziek te luisteren, maar de bijbehorende beelden hoef je er niet altijd bij te zien. Je wil wel eens wat andere dingen doen op je telefoon/tablet of gewoon je scherm uitzetten. Het beeldscherm is immers een van de grootste stroomverbruikers.

Naast deze nieuwe toekomstige functie wachten YouTube gebruikers ook nog steeds op de mogelijkheid om video’s offline te bekijken. Of Google van plan is om deze functies ook te lanceren op iOS is nog niet bekend.

5 reacties

   • @robertr: ja absoluut Android!
    heb mn HTC Sensation nu iets meer als 2 jaar, z’n jaar geleden was t ineens mogelijk, en kort erna niet meer.

    ik bedenk me wel dat mn telefoon altijd op custom firmware heeft gedraait
    (paar keer naar een andere gewisseld ook)

    wie weet zat er een custom YT App bij die t mogelijk maakte 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *