Mysterieus drijvend gevaarte van Google is een showroom [Updated]

Drijvende showroom van Google
Twee enorme drijvende gevaartes aan zowel de westkust als de oostkust van de Verenigde Staten houden de gemoederen al een tijdje bezig. Toen duidelijk werd dat ze verbonden waren aan Google nam de speculatie alleen maar toe. We hebben nu eindelijk mer info.

In eerste instantie werd gedacht dat het drijvende datacentra waren, maar dat bleek niet te kloppen. Daarna dook het gerucht op dat we te maken zouden hebben met showrooms voor Google Glass, maar ook dat klopt niet helemaal.

Persoonlijk dacht ik dat het misschien iets te maken zou hebben met de lancering van de Nexus 5 en Android 4.4 KitKat, maar dat is waarschijnlijk ook niet het geval. Nieuwszender KPIX 5 heeft uitgevogeld dat het om speciale showrooms voor Google X gaat. De afdeling van Google waar gewerkt wordt aan zogenaamde moonshot ideeën zoals Project Loon en Google Glass.

De drijvende gebouwen zouden bestaan uit vier verdiepingen, waarbij de onderste drie gebruikt worden als showroom en de bovenste als feestruimte. Het gebouw zou niet alleen op drijvende vlotten gemaakt kunnen worden, maar ook geschikt zijn voor trailers en andere plekken. Het geheel is zo flexibel dat het de ene dag in een skigebied kan staan en de volgende dag op het strand.

Er is wel een klein nadeel. Gewone stervelingen zullen waarschijnlijk niet snel voet kunnen zetten in deze showrooms. Alleen op uitnodiging van Google zullen bepaalde mensen toegang krijgen tot deze mysterieuze units. (via: sanfrancisco.cbslocal.com)

In onderstaande video van enkele dagen geleden is nog wat meer achtergrond informatie te vinden over de bouw en de opdrachtgevers.

[gv data=”Rk8qzTe8olA”][/gv]

Drijvende showroom van Google

UPDATE: Google heeft tegenover Techcrunch gemeld dat het drijvend gevaarte gebruikt words als interactieve ruimte waar mensen kunnen leren over nieuwe technologie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *