Mysterieuze code van overleden oma gekraakt

Auteur: , 6 Reacties
https://www.apparata.nl/nieuws/morgan-freeman-the-lego-movie-1750

JannaK is lid van MetaFilter. Een online community waar het beste van het internet wordt verzameld en besproken. Al sinds de dood van haar oma is ze bezig om de code die zij achterliet begrijpelijk te maken.

Haar oma liet meerdere notitiebriefjes achter met een reeks van letters die op het eerste gezicht in een willekeurige volgorde lijken te staan. Zijn het misschien coördinaten van de locatie waar een lekkere erfenis ligt te wachten of wilde oma op haar laatste kracht nog iets duidelijk maken aan de familie?

JannaK vroeg haar MetaFilter-community om hulp en zij losten de puzzel in 14 minuten op. De uitkomst is niet zo spannend als je misschien zou hopen. Elke letter op de briefjes staat voor de eerste letter in een gebed naar god. Waarschijnlijk had ze de kracht niet om hele zinnen te schrijven en wilde ze op deze manier haar familie bedanken voor een mooi leven:

Mysterieuze code van overleden oma gekraakt

Our Father who art in Heaven, hallowed be thy name… etc.6 reacties

Ik begin met op deze site steeds meer te ergeren. Teksten die niet na gelezen worden en vol fouten zitten en ook weer van die backlinks die nergens op slaan. Nu weer ‘losten deze puzzel op’ kom ik op de pagina van apparata ‘zo hack je een pinautomaat’, hier verwacht me natuurlijk een oplossing te zien…Dat jullie de site beter vindbaar willen maken en meer traffic willen generen is prima maar doe dat wel op een goede manier.
@drivingpleasure: Qua aantal linkjes valt het wel mee, daar probeer ik op te letten, maar die jij noemt had inderdaad ergens anders naar moeten verwijzen. We hebben het aangepast.
@Erwin: No offence natuurlijk maar ik vind dat de kwaliteit van de berichten ook achteruit gaat.
Dit zijn van die artikelen waar je niks aan hebt.
Meer amusement dan echt nieuws.
Ik wil echt nieuws zien; resultaten van onderzoeken, nieuwe videokaarten en als het kan reviews!
@drivingpleasure: Lees je toch niet :)
met = me, nog iets wat ik ook bij autoblog echt mis is een correctiefunctie, ik weet niet of dit uberhaupt mogelijk is maar zou wel erg handig zijn.
Eensch niet relevante links zijn storend. Nu moet ik steeds met de muis over de hyperlink hooveren en links onderin mijn scherm kijken waar deze naar toe gaat.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).