Na de Classic Mini komt er ook een Classic Gameboy op de markt

Tijd om weer helemaal nostalgisch te worden!
Oude tijden gaan weer herleven.

Er is heel goed nieuws voor game liefhebbers en dan vooral diegene die vroeger uren lang op een Game Boy hebben gespeeld: de Game Boy wordt namelijk opnieuw uitgebracht! En dan ook nog met een superscherp kleurenscherm.

[gv data=”k2cP8ldlWr4″][/gv]

De handheld komt opnieuw uit onder de naam ‘Super Retro Boy’. Je hoeft niet bang te zijn dat je nu nieuwe spellen moet kopen, want de Retro Boy is compatible met alle Game Boy, Game Boy Color en Game Boy Advance spellen. Hopelijk heb je nog niet al je spelletjes verkocht op de rommelmarkt.

De oude handheld wordt uitgerust met een krasbestendig TFT HD scherm en een batterij die zo’n 10 uur mee gaat. Verder is de Game Boy lichter dan het origineel en kun je hem via een USB-kabel opladen. Fans kunnen hun vakantie afzeggen, want de verwachting is dat hij in augustus te koop zal zijn voor ongeveer $80. Kun je niet wachten? Dit apparaatje maakt van je smartphone een Game Boy.

Overigens is de Super Retro Boy niet van Nintendo maar van het bedrijf retro-bit. Datzelfde bedrijf is ook in gesprek met makers van originele Game Boy spellen, om te kijken of deze opnieuw uitgebracht kunnen worden.

Nog geen reacties

  1. Hopelijk pakken ze de productie iets beter aan dan Nintendo, hier in de US kun je de classic mini nog steeds nergens krijgen, behalve ebay en craiglist voor 250$ ..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *