Na Samsung komt ook Huawei met bijzondere ‘notch’

Auteur: , Geen reacties
Prachtig

Het lijkt de smartphone-trend van 2019 te worden.

Het lijkt dé trend van 2019 te worden: een smartphone zonder notch zoals we die nu al een tijdje kennen. In plaats daarvan komt na Samsung ook Huawei met een kleine ronde uitsnede voor een camera en verder niets.

De bovenstaande foto circuleert op Chinese sociale media en suggereert een nagenoeg randloze Huawei met camera-uitsnede in de linker bovenhoek. The Verge heeft de gelekte afbeelding aan Huawei voorgelegd en bevestigt dat het om een authentieke foto gaat.

Daarmee lijkt Huawei de tweede van de top 3 grootste smartphone-fabrikanten te zijn die (deels) overstapt op deze elegante oplossing voor het selfie-camera-probleem. Tot dusver zijn de frontcamera en wat sensoren altijd verwerkt in een grote rand of een notch in verschillende verhoudingen. De zogenoemde ‘punch-hole’-stijl camera is wellicht de laatste stap voordat voorkanten werkelijk randloos en notch-loos worden.

Nu, dergelijk promotiemateriaal is altijd leuk en aardig, maar het daadwerkelijke toestel zal altijd een beetje tegenvallen. Daarom schijnt de onderstaande foto misschien wat meer licht op het uiteindelijke design een dergelijke oplossing voor het front-probleem. De afbeelding (via Weibo) toont de screen protector van de Galaxy A8S, die ook een punch-hole camera zal krijgen; op een ietwat dikkere kin en een subtiel rondje in de linker bovenhoek na lijkt het om een prachtig toestel te gaan.

Elegant voor een mid-ranger!

Kortom, deze oplossing lijkt wederom een evolutie van de notch te markeren. Begin volgende maand krijgen we meer info over Samsung’s smartphones met dit design en hopelijk krijgen we ook snel meer te weten over Huawei’s interpretatie; hoofdzakelijk bij welke telefoon deze (toegegeven, best vette) artwork dan hoort.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).