Naaktfoto’s van je ex online gooien zwaar bestraft in de VS

Selfie met te grote smartphone
Het zijn absoluut geen uitzonderingen: gekrenkte zielen die uit wraak naaktfoto’s of pikante video’s van hun ooit zo geliefde ex het internet op slingeren. In de Verenigde Staten wil men hard optreden tegen deze zogeheten “Revenge Porn”.

In de staat Californië werd onlangs een wet aangenomen waarin bepaald wordt dat degene die zich hieraan schuldig maakt, een gevangenisstraf tot maximaal 6 maanden tegemoet mag zien, of een boete van 1.000 dollar.

Niet alleen selfies

Volgens Senator Phil Boyle van de staat New York gaat de wet in Californië niet ver genoeg. Het betreft daar namelijk enkel foto’s die niet door het slachtoffer zelf gemaakt zijn. Mocht iemand in een wulpse bui een pikante foto van zichzelf maken (selfie) en deze opsturen naar zijn/haar partner, dan kan er volgens de Californische wet niet worden opgetreden wanneer een boze ex-partner deze maanden of jaren later op internet plaatst.

Om die reden wil Boyle het in de staat New York zo regelen dat er geen onderscheid wordt gemaakt of iemand de bewuste foto wel of niet zelf geschoten heeft. Tevens zou de geldboete wat de senator betreft verhoogd mogen worden tot 30.000 dollar. Wanneer de wet in de staat New York daadwerkelijk een feit zal zijn, is nog niet duidelijk. De staten Florida en Texas hebben momenteel al vergelijkbare wetten. (via: cbsnewyork)

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *