Naam mysterieus Nokia vlaggenschip gelekt

Nokia 9 PureView
Gaat het eerste échte toptoestel van Nokia hoge ogen gooien?

Nokia kent een rijke historie wat betreft mobiele telefoons. Op smartphonegebied heeft het echter nog het een en ander in te halen. Onder leiding van moederbedrijf HMD Global herrijst de merknaam Nokia langzaam maar zeker uit zijn as. Zo zijn we al getrakteerd op diverse smartphones, waaronder de Nokia 7 Plus, Nokia 8 en heel wat midrangers.

Een écht vlaggenschip hebben we tot dusver nog niet mogen verwelkomen. De Nokia 9 PureView brengt daar naar verluidt verandering in. Roland Quandt heeft namelijk gemeld hoe de mysterieuze topper van Nokia gaat heten. De naam PureView duidt op een bijzondere camera, of beter gezegd camera’s.

Vorige maand zagen we al wat geruchten en foto’s voorbijkomen van wat vermoedelijk de Nokia 9 PureView zal zijn. Naar verluidt krijgt de 9 PureView de beschikking over maar liefst 5 cameralenzen op de achterkant. De term PureView kennen we trouwens van de Nokia 808 PureView, de eerste smartphone met oversampling-technologie, wat de kwaliteit van foto’s aanzienlijk verbeterd.

Verder is de verwachting dat de Nokia 9 PureView over een OLED-paneel beschikt en waterdicht zal zijn (IP68). De Snapdragon 845-chipset is zeer waarschijnlijk aanwezig en je mag rekenen op 6GB RAM. Android Pie zal standaard meegeleverd worden, maar het is de vraag of het gaat om een speciale Android One-versie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *