‘Naamgeving nieuwe Nexus-telefoons uitgelekt’

Auteur: , 6 Reacties
Dit zijn de nieuwe telefoons van Google

Google’s nieuwe Nexus-toestellen worden eind deze maand verwacht. Toch lijkt het erop dat de namen van de toestellen al zijn uitgelekt.

Volgens Droid Life zou het namelijk gaan om de Nexus 5X en de Nexus 6P. De eerste naam doet al wat langer de ronde, maar de 6P hadden we tot nu toe niet gehoord. Het is nog niet duidelijk waarom Google het ene toestel de naam ‘X’ geeft en de ander de letter ‘P’. Huawei doet overigens hetzelfde met zijn smartphones: met de letter P duidt het bedrijf zijn vlaggenschip aan.

Beide toestellen zullen waarschijnlijk tijdens een evenement op 29 september worden aangekondigd. Als we op de gelekte foto’s moeten afgaan, zullen de toestellen niet veel van elkaar weg hebben qua design. De Nexus 5 wordt namelijk geproduceerd door LG. Deze nieuwe versie zal waarschijnlijk beschikken over een vingerafdrukscanner aan de achterkant van het toestel.

De Nexus 6 werd eerder nog geproduceerd door Motorola, maar het nieuwe toestel wordt onder handen genomen door Huawei.6 reacties

Ik denk dat de nieuwe toestellen “not for sale” gaan heten. Dat staat er immers groot op.
We gaan het zien.
Nexus is eigenlijk zo 2012 ….
Toen had je nog veel voor weinig !
De laatste 2 phones boden te weinig voor veels te veel geld, en dat met name was gewoonweg veels te duur in de markt gezet (premium segment).

Ik denk dat One Plus de oude Nexus Spirit torch heeft over genomen.
Nexus 5 niet veel voor weinig?
Voor mij voelt ‘ie nog steeds als een ‘flagship’ aan hoor.
Hartstukke mooi ding.
@ikkee: Houd toch op .. Je komt alleen de dag door met je accu als je hem in vliegtuigmodus zet en in de kast legt.
De Camera sloeg nergens op, was echt niet flagship te noemen en ook de speakers kwamen van de Wibra en waren enorm slecht.
@turbobrick: flagship is een groot woord, maar voor 349 euro op de dag van release had je een goed scherm en een retesnelle telefoon die nu na 2 jaar met midrangers van 300 euro prima mee komt.

de camera is overigens best okay. speakers en accu zijn enige echte minpunten ja.. maar ik herhaal; 349 euro in 2013.

nexus 6 was wel een aanfluiting idd…
@rnej: Kijk de Nexus 6 is een duidelijke kansloze zaak maar even terug naar de Nexus 5.

Je praat wel over EIND 2013 ! Ik kocht mijn Samsung S5 vier maanden later … De S4 was toen al lang en breed op de markt en koste toen nog wel iets meer dan de Nexus, een kleine 100 euro, maar presteerde ook veel beter !

Laten we wel zijn, de Nexus had had slechts 16Gb en was NIET uit te breiden ! De S4 wel.
De Camera daar kunnen we kort over zijn, kwam niet eens in de buurt. En zoals we al aangaven de accu had je echt geen reet aan. Erg vervelend in een smartphone anno 2014 (daar praat je over toen mensen hem in bezit hadden) die niet eens een Wisselbare accu had.

Kortom, niet zo belachelijk duur als de Nexus 6 maar evengoed best wel tekortkomingen en met name de accu kan de doodsteek zijn voor de meesten, daarna het krappe geheugen.
Kijk je naar het tijdstip dan was je met die 350 euro beter af met de topper van Huawei destijds.

Ook de software updates waren alles behalve probleemloos. Voor een hoop was het feit dat een Nexus apparaat altijd als eerste de laatste Android update kreeg een zegen ..
Nou inmiddels weten we wel beter, heel veel mensen waren proefkonijn en we werden er niet steeds beter van.
Herinner me nog het lange wachten op KitKat met mijn Nexus 7 terwijl de rest van de wereld hem al zo’n beetje had ! Allemaal door een batterydrain bug die ze maar niet weg kregen ofzoiets.

Nee, in mijn ogen is het berg afwaarts gegaan met Nexus en de hele gedachte erachter.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).