Nachtmodus voor MacOS gelekt (MacOS 10.14 info)

Dit is het nieuwste MacOS
Naast screenshots van de nachtmodus is een nieuwe functie voor de app-winkel bevestigd.

‘S nachts laptoppen voor het slapen gaan is niet alleen heel irritant wanneer het felle licht van je scherm je verblindt, het schijnt tevens behoorlijk slecht te zijn voor je nachtrust zelf. Apple-liefhebbers kunnen met MacOS 10.14 eindelijk de hele nacht door laptoppen, want een screenshot lijkt definitief te bevestigen dat er een nachtmodus naar het OS van Apple’s laptops komt.

Eerder ontdekte speurneuzen al in de broncode van WebKit (layout-engine van Safari) dat er iets met een donkere modus aan zou komen, maar nu zet ontwikkelaar Steve Troughton-Smith overduidelijke ‘hints’ op Twitter. Onder andere de bovenstaande foto toont wat de nachtmodus voor MacOS precies gaat inhouden.

Het wordt niet zozeer een negatief van het gebruikelijke uiterlijk van het OS waarbij alle witte vlakken donkergrijs worden gemaakt, maar een volledige aanpassing van zo’n beetje alles. Je kon eerder al de menubalk en het Dock grijs/transparant maken waardoor alles ’s nachts wat vriendelijker was voor de ogen, maar nu lijkt alles de duisternis van de nacht te omhullen. Apps lijken een algeheel donker scherm te krijgen, waarbij de letters uiteraard licht worden gemaakt om alles leesbaar te houden.

Daarnaast komt er een toffe verandering naar de Mac App Store. App-pagina’s kunnen namelijk in 10.14 bewegende beelden laten zien, waardoor ontwikkelaars hun veelal dynamische apps niet tekort doen met simpele plaatjes.

Voor sceptische Apple-fans is het niet meer lang wachten, want morgenavond (Nederlandse tijd) gaat de WWDC (check hier wat we verwachten van Apple’s ontwikkelaarsconferentie) weer van start. Dan zal het miljardenbedrijf onder andere de nieuwste versie van het besturingssysteem voor Mac’s officieel onthullen.

Meer lezen over Apple’s MacOS? Eind vorig jaar teisterde een bug Mac-gebruikers, want het was mogelijk om zonder wachtwoord op iedere Mac in te loggen. In dit artikel leggen we uit hoe je updates tot 3 keer zo snel kunt uitvoeren waardoor je weer snel aan de slag kunt. Tot slot werd deze bug gefixt, waardoor Apple-toestellen gesloopt konden worden door simpelweg een berichten-app als WhatsApp te openen.

Foto @ Steve Troughton-Smith

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *