‘Namen nieuwe iPhone modellen bekend’

Apple iPhone 2018 namen bekend
Rolt het bij jou lekker over de tong?

Het is zo goed als een jaar geleden dat Apple met de iPhone X op de proppen kwam. Misschien wel bijna net zo interessant als het toestel zelf was de verwarrende naam. Hoewel Apple overal waar het is de X uitspreekt als 10, houdt de gewone consument het lekker letterlijk op X. Voor de nieuwe modellen lijkt Apple niet geleerd te hebben van deze verwarring.

De doorgaans goed geïnformeerde techsite Macotacara (via Telecompaper) meldt namelijk dat de drie nieuwe iPhone modellen als volgt heten: iPhone Xs, iPhone Xs Plus en iPhone Xc. Net als met de 5-serie is het Xc-model de goedkoopste van het stel. De iPhone Xc krijgt een 6,1 inch LCD-beeldscherm met een inkeping en wordt min of meer de opvolger van de 8-serie.

De Apple iPhone Xs en Xs Plus is waar de focus waarschijnlijk op wordt gelegd. Deze twee modellen zijn de officiële opvolgers van de iPhone X, allebei voorzien van een OLED-scherm. De Xs is de directe opvolger en Xs Plus is de grotere variant ervan. De naam Xs Max kwam vorige week ook nog voorbij, maar lijkt het niet te worden.

De iPhone Xs beschikt over een 5,8 inch-scherm, net zo groot als de reguliere X. De iPhone Xs Plus heeft met een display van 6,5 inch het grootste iPhone-scherm ooit tot zijn beschikking. Over twee dagen weten we eindelijk meer over de nieuwste iPhone-modellen.

UPDATE: alle officiële info is bekend, het gaat om de iPhone XR, iPhone XS en XS Max.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *