NAOS QG: Slimme gamingmuis monitort lichamelijke reacties

NAOS-QG
Deze muis bewijst voor eens en altijd dat een spannend potje Counter Strike wel degelijk een verhoogde hartslag veroorzaakt.

De NAOS QG (Quantified Gaming) is de eerste slimme gamingmuis, die met ingebouwde hartritme- en huidsensoren nauwkeurig in de gaten houdt wat er allemaal met je lichaam gebeurt als je een headshot scoort in een shooter of een potje Hearthstone verliest. Bovendien kom je zo ook te weten hoe goed je reactiesnelheid is, handig als je competitief gamen erg serieus neemt.

Net als atleten
Al deze informatie wordt real time weergegeven terwijl je speelt, waarbij je verschillende indelingen kunt kiezen zodat het niet in de weg zit van het spel dat je speelt. Het team van MonixLabs wil met de NAOS QG dezelfde data verzamelen voor gamers waar ook atleten hun voordeel mee doen. Zeker nu gamers erkend willen worden als officiële sport, is dat nog niet eens zo’n gek idee.

NAOS-QG-sensoren

Naast de sensoren houdt de muis ook bij hoe vaak en hoe snel er geklikt wordt, en hoe nauwkeurig en snel je bent. Bovendien krijg je een waarschuwingsgeluid als je stresslevels te hoog worden en het misschien verstandig is om even te pauzeren.

Open API
De API van de muis zijn open en vrij te gebruiken, wat betekent dat gamestudio’s er ook hun voordeel mee kunnen doen, mocht de NAOS QG een succes worden. Stel je voor dat games de sensoren gaan gebruiken in hun games, waarbij ons hartritme een cruciale rol speelt, en het personage dat we besturen minder nauwkeurig wordt hoe zenuwachtiger we worden. Ook op het gebied van horrorgames liggen hier natuurlijk kansen.

Voordat dit allemaal zo ver is, zal er echter eerst genoeg geld opgehaald moeten worden via Kickstarter. Daar loopt op dit moment een crowdfundingcampagne voor de NAOS GQ, en kun je bij een donatie van 79 dollar je eigen exemplaar thuisgestuurd krijgen. De uiteindelijke verkoopprijs zal op 129 dollar komen te liggen.

NAOS-QG-Counter-Strike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *