Napster nu legaal bezig, komt naar Nederland

Napster all nice and legal-like
De bekende P2P-dienst Napster (waar we destijds allemaal onze Beastie Boys-hits van “leenden”) keert ook in Nederland terug als online streaming radiodienst. Maar wie was daar ook alweer de grootste speler in?

In 2001 hield het ‘oude’ Napster op met bestaan en moesten we dus allemaal onze 90s top-zoveel ergens anders vandaan halen. Recentelijk keerden ze terug met een online luisterservice, en die is er nu ook in Nederland. Voor €9,95 per maand kan je onbeperkt naar muziek luisteren op je computer, smartphone of tablet. In tegenstelling tot hun grote concurrent Spotify is dat de enige optie die je hebt als je wilt blijven luisteren na de gratis trail van 30 dagen. Er geen gratis variant van Napster zoals die wel hebt bij Spotify, al dan niet met advertenties ondersteund. Ook is het niet mogelijk om Napster als stream op je Sonos-muziekdinges in te stellen.

Concurrentie is altijd goed, maar wij zien eigenlijk de meerwaarde van een tweede Spotify onder een andere naam niet zo in. Zeker als Napster weinig meerwaarde biedt ten opzichte van die andere streaming-gigant.

Over Napster gesproken: oprichter en voormalig Facebook-president Sean Parker – gespeeld door Justin Timberlake in The Social Network – heeft onlangs 10 miljoen dollar stukgeslagen op zijn decadente übertrouwerij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *