NASA lanceert speciale 3D-printer voor in de ruimte

3D-printer-NASA
Op aarde nemen de mogelijkheden van 3D-printers steeds verder toe, dus is het volgens NASA hoog tijd om de printers ook de ruimte in te krijgen.

Vandaag is er ook een 3D-printer aan boord bij de Resupply-missie van SpaceX, die nieuwe spullen en voorraden naar een ruimtestation brengt. Dit is echter geen doorsnee printer zoals we die hier ook tegenkomen. Om met het gebrek aan zwaartekracht om te gaan, zijn er wat modificaties gemaakt.

400 keer getest
Om er zeker van te zijn dat de Zero-G-Printer het ook echt doet, is hij meer dan 400 keer getest, wat onderstaande video opleverde. Eenmaal aangekomen op het ruimtestation zal hij gebruikt worden om vervangende onderdelen te maken en andere hulpmiddelen. In een verklaring leggen de bedenkers van het project het belang ervan uit:

“Dit zou het goederenvervoer zoals wij dat nu kennen voorgoed kunnen veranderen. Dit vervoer is vandaag de dag nog steeds relatief beperkt, en daarom kan de printer uitkomst bieden bij verkenningsmissies.”

Grotere modellen
Uiteindelijk is het de bedoeling dat de astronauten een recycling mechanisme toevoegen aan de printer, zodat gebruikt materiaal ook weer omgezet kan worden in printbaar plastic.

Hoewel dit nog een relatief simpele printer is, zijn er al plannen om de komende jaren grotere modellen naar het ruimtestation te brengen. Astronauten zitten vast alleen te wachten totdat er een verse pizza uit de printer gerold komt.

[gv data=”1Jwxn6EzW84″][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *