NASA satelliet spot zwarte strook in Arabische zee

 Maar we hoeven ons niet druk te maken.
Maar we hoeven ons niet druk te maken.

Een vreemd donker figuur is gespot in deze satelliet foto, gemaakt hoog boven de Arabische zee. De donkere streek lijkt iets mysterieus dat bezit neemt van de zee, maar dat is niet zo niet. Het is een normale en natuurlijke weerconditie.

De foto is gemaakt op 11 april door middel van Moderate Resolution Imaging Spectroradiometer via de Terra satelliet van NASA.

De foto laat een gedetailleerd beeld zich van het natuurlijke fenomeen dat bekend staat als ‘zonlicht’.

Windgevoelig water en stil water reflecteren zonlicht anders en creëren complexe zonlicht patronen die je vanaf boven goed kunt bekijken.

Als je vanaf een ruimtevaartuig naar beneden kijken, dan reflecteert stil water zonlicht als een spiegel en lijkt hiermee dus meer aanwezig dan de omgeving. Maar zodra het water in beweging komt door golven en wind, wordt het zonlicht reflecteert naar verschillende kanten en komt er minder zonlicht terug naar de satelliet.

In dit geval zitten de zon, satelliet en de zee op een lijn waardoor er lange, lineaire stroken verschijnen in het middel van de zee. Hierdoor lijkt het alsof een deel van het water dus donkerder is dan de rest.

De Terra satelliet is in december 1999 gelanceerd en is een project van de Verenigde Staten, Japan en Canada. De satelliet is constant bezig met het monitoren van de aarde en geeft inzicht in hoe de aarde werkt en constant verandert. (Via I4U)

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *